Cât de precise sunt testele de sarcină la domiciliu?

Testele de sarcină la domiciliu sunt corecte atât timp cât urmați instrucțiunile corect.

Un rezultat pozitiv al testului este aproape sigur corect. Cu toate acestea, un rezultat negativ al testului este mai puțin fiabil.

Rezultatul poate să nu fie de încredere dacă:

  • nu urmați instrucțiunile în mod corespunzător
  • ia testul prea devreme

Unele medicamente pot afecta, de asemenea, rezultatele.

Efectuarea unui test

Când rămâneți gravidă, corpul dvs. produce o creștere bruscă a unui hormon numit gonadotrofină corionică umană (HCG, cunoscut sub numele de „hormonul sarcinii”). Testele de sarcină la domiciliu detectează această creștere a HCG în urină.

Puteți lua cele mai multe teste de sarcină din prima zi a perioadei pierdute. Testele efectuate mai devreme decât aceasta nu sunt întotdeauna exacte. Pentru mai multe informații, consultați Cât de curând pot face un test de sarcină?

Verificați instrucțiunile pentru a vă asigura că puteți face testul în orice moment al zilei. De obicei, cel mai bine este să faceți testul în primul rând dimineața, deoarece urina dvs. va avea cea mai mare concentrație de hormoni în acest moment.

Evitați să beți prea mult lichid în prealabil, deoarece acest lucru poate dilua nivelul de HCG în urină.

Rezultate pozitive ale testului

Dacă rezultatul testului este pozitiv, sunteți aproape gravidă. Contactați-vă chirurgia Medic de familie cât mai curând posibil. Deoarece testele de sarcină la domiciliu sunt atât de exacte, medicul dumneavoastră este posibil să nu repete testul.

Dacă nu sunteți sigur dacă doriți să continuați cu sarcina, puteți găsi mai multe informații despre opțiunile dvs. aici: Sunt însărcinată?

Dacă doriți să știți când copilul va scădea, puteți utiliza calculatorul nostru pentru data scadenței sarcinii .

Rezultate negative ale testelor

Dacă rezultatul testului este negativ, este posibil să nu rămâneți gravidă. Cu toate acestea, rezultatele negative sunt mai puțin fiabile. De exemplu, dacă faceți un test de sarcină prea devreme, ați putea fi însărcinată, dar este posibil să nu existe suficientă HCG în corp pentru a da un rezultat pozitiv al testului.

Testele de sarcină variază în sensibilitatea lor (cât de repede pot detecta HCG și ce nivel de HCG trebuie să fie prezent). Puteți găsi informații pe ambalaj despre sensibilitatea testului dvs.

Dacă tot credeți că sunteți gravidă după un rezultat negativ, așteptați câteva zile și încercați din nou. Vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie dacă obțineți un rezultat negativ după un al doilea test, dar perioada dvs. nu a început.

medicamente

Unele medicamente vă pot determina să obțineți un rezultat pozitiv chiar dacă nu sunteți gravidă. Acestea includ:

  • prometazină – utilizat pentru a trata afecțiuni precum alergii
  • medicamente utilizate pentru a trata boala Parkinson
  • medicamente anti-anxietate, cum ar fi diazepamul
  • medicamente antipsihotice cum ar fi clozapina
  • diuretice (medicamente care cresc cantitatea de urină produsă) – utilizate pentru a trata afecțiuni precum insuficiența cardiacă
  • anticonvulsivante (medicamente care împiedică convulsiile sau potriviri) – utilizate pentru a trata afecțiuni precum epilepsia
  • medicamente utilizate pentru infertilitate

Dacă luați orice medicament, prospectul cu informații despre pacient, care vă este livrat, vă va spune dacă afectează rezultatele testelor. Puteți, de asemenea, să întrebați un farmacist.

Avort precoce

Dacă primul rezultat al testului de sarcină este pozitiv, dar unul ulterior este negativ sau începe perioada dvs., este posibil să fi avut un avort spontan . Vorbeste cu medicul de familie sau moasa pentru sfaturi.

Informatii suplimentare:

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!