Îi pot oferi copilului meu paracetamol sau ibuprofen cu tuse sau medicamente la rece?

Este posibil ca copilul dvs. să poată lua paracetamol sau ibuprofen cu tuse sau medicamente la rece. Depinde de:

  • varsta copilului tau
  • indiferent dacă tusea sau medicamentul rece conține paracetamol sau ibuprofen

Tusele și răcelile se îmbunătățesc de obicei singuri – asigurați-vă doar că copilul dvs. are multă băutură și se odihnește suficient. Pentru un copil cu vârsta peste 1 an, puteți încerca mai întâi o băutură caldă de lămâie și miere.

Copii sub 6 ani

Dacă copilul dvs. are sub 6 ani, nu ar trebui să li se administreze nici o tuse fără tratament sau medicamente la rece decât dacă este recomandat de medicul de familie sau farmacist. Nu există dovezi că aceste medicamente funcționează și pot provoca reacții adverse, cum ar fi reacții alergice și probleme cu somnul.

Puteți să le oferiți paracetamol sau ibuprofen specific copilului, atât timp cât nu iau niciun alt medicament (cum ar fi tuse sau medicamente la rece, recomandate de farmacistul dumneavoastră sau medicul de familie) care conține paracetamol sau ibuprofen.

Asigurați-vă că au trecut de 4 până la 6 ore de când au luat ultima dată paracetamol sau ibuprofen sau un medicament tuse sau rece care conține paracetamol sau ibuprofen.

Pentru bebelușii mici, în special cei cu dificultăți de hrănire, picături de soluție salină nazală sunt disponibile pentru a ajuta secrețiile nazale subțiri și clare.

Dacă aveți nevoie de mai multe informații, adresați-vă farmacistului, medicului de familie sau vizitatorilor de sănătate. Ei vă pot sfătui cu privire la ceea ce poate lua exact copilul dumneavoastră.

Dacă copilul dumneavoastră nu se îmbunătățește după 5 zile, cereți sfatul unui profesionist din domeniul sănătății.

Copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani

Dacă copilul dvs. are vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, puteți să le oferiți tuse sau medicamente la rece, dar acestea vor fi disponibile numai în spatele ghișeului farmaciei.

Puteți să le oferiți paracetamol sau ibuprofen specific copilului, atât timp cât nu iau niciun alt medicament (cum ar fi tuse sau medicamente la rece) care conține paracetamol sau ibuprofen.

Asigurați-vă că au trecut de 4 până la 6 ore de când au luat ultima dată paracetamol sau ibuprofen sau un medicament tuse sau rece care conține paracetamol sau ibuprofen.

Verificați prospectul, eticheta sau ambalajul cu informații despre pacient pentru medicamente pentru tuse și răceală pentru a afla dacă conține paracetamol sau ibuprofen, pentru a evita să-i dai copilului tău prea mult medicament din greșeală. Dacă nu sunteți sigur în acest sens, primiți sfaturi de la medicul de familie sau de la farmacist.

Dacă dați medicament copilului dumneavoastră, urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului pentru a vă asigura că acesta nu are mai mult decât doza maximă. Nu oferiți copilului dvs. mai mult de 1 tuse sau medicament rece în același timp, în cazul în care conțin același ingredient activ.

Medicamentele care reduc tusea (supresoare) nu sunt recomandate în anumite afecțiuni, cum ar fi bronșita . Tusea ajută la curățarea mucusului de plămânii copilului tău. Dacă opriți sau le reduceți tusea, pot rămâne unele mucus, care pot fi dăunătoare.

Copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani nu trebuie să li se administreze o tuse sau un medicament rece cumpărat de la farmacist mai mult de 5 zile.

Nu folosiți aspirină

Nu dați niciodată aspirină copiilor sub 16 ani, cu excepția cazului în care este prescris în mod special de către un medic. A fost legat de o boală rară, dar periculoasă numită sindromul Reye .

Dacă nu sunteți sigur ce să faceți sau aveți nevoie de mai multe informații, adresați-vă unui farmacist, medicului generalist, asistentei medicale sau vizitatorului dumneavoastră pentru mai multe sfaturi.

Informatii suplimentare