Pot să-i dau calmante copiilor mei?

Atât paracetamolul cât și ibuprofenul sunt analgezice sigure și eficiente pentru copii. Este important să urmați instrucțiunile producătorului, astfel încât să știți cât de mult medicament trebuie să-i oferiți copilului dvs. și cât de des trebuie să-i dați. Dacă nu sunteți sigur, primiți sfaturi de la farmacistul dvs., de la vizitatori de sănătate sau de la medicul de familie.

Nu dați niciodată medicamentul mai des decât se recomandă și nu dați mai mult decât doza menționată.

Păstrați întotdeauna medicamentele depozitate într-un loc sigur acasă, la îndemâna copiilor și la vedere, dacă este posibil.

Paracetamol pentru copii

Paracetamolul poate fi administrat copiilor în vârstă de 2 luni sau mai mult pentru a calma durerea și a reduce febra dacă au o greutate mai mare de 4 kg (8,8 kg) și s-au născut după 37 de săptămâni. Asigurați-vă că aveți puterea potrivită pentru copilul dvs.

Doza recomandată pentru copiii mici cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 luni este diferită de dozele recomandate pentru bebelușii și copiii mai mari.

Supradozajul poate fi periculos.

Consultați farmacistul când îl cumpărați și citiți cu atenție instrucțiunile.

Ibuprofen pentru copii

Ibuprofenul poate fi administrat pentru ameliorarea durerii și reducerea febrei la copiii cu vârsta de 3 luni și peste și cântăresc 5 kg (11 kg) sau mai mult. Verificați doza corectă pentru vârsta copilului dumneavoastră.

Evitați ibuprofenul dacă copilul dumneavoastră are astm , cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră este recomandat altfel.

Nu dați aspirină

Nu acordați niciodată aspirină copiilor sub 16 ani, decât dacă este prescris în mod special de către un medic. A fost legat de o boală rară, dar periculoasă numită sindromul Reye .

Oferind copilului dumneavoastră paracetamol sau ibuprofen

Paracetamolul lichid și ibuprofenul sunt disponibile pentru bebeluși și copii mici. Utilizarea unei seringi pe cale orală – disponibilă de la farmacistul dvs. – ușurează măsurarea medicamentului și administrarea copilului dumneavoastră.

Copiii mai mari pot fi capabili să înghită paracetamol sau comprimate de ibuprofen cu multă apă.

Sunt disponibile, de asemenea, tablete solubile de paracetamol și ibuprofen care se dizolvă în apă. Acestea sunt potrivite doar copiilor cu vârsta de 12 ani sau mai mari.

Nu uitați să păstrați toate medicamentele la îndemâna copiilor și să nu fie văzuți, dacă este posibil.

Informatii suplimentare