De câte calorii au nevoie adolescenții?

Adolescenții au nevoie de multă energie și de nutrienți pentru că sunt în creștere. Cantitatea de energie pe care o conține alimente și băuturi este măsurată în kilojoules (kJ) și kilocalorii (kcal), denumite în mod obișnuit doar calorii.

Un raport din 2011 a estimat necesarul mediu de energie pentru copiii cu vârste între 13 și 18 ani:

Cu toate acestea, aceste cifre sunt doar un ghid. Tinerii ar putea avea nevoie de energie mai mult sau mai puțin în funcție de o serie de factori, inclusiv de cât de activi sunt fizic.

În timp ce cantitatea de energie de care au nevoie adolescenții este importantă, aceștia ar trebui să mănânce și o dietă sănătoasă, echilibrată.

Cura de slabire

O dietă sănătoasă, echilibrată pentru adolescenți ar trebui să includă:

  • cel puțin 5 porții dintr-o varietate de fructe și legume în fiecare zi
  • mese pe bază de alimente amidonice , cum ar fi cartofi, pâine, paste și orez – alegeți soiurile integrale atunci când este posibil
  • unele lapte și produse lactate – alegeți opțiunile cu conținut scăzut de grăsimi unde puteți
  • unele alimente care sunt surse bune de proteine – cum ar fi carne, pește, ouă, fasole și linte

Adolescenții nu ar trebui să se alimenteze cu prea multe alimente zaharoase sau grase – cum ar fi crispe, dulciuri, prăjituri, biscuiți – sau băuturi fastuoase. Acestea tind să fie bogate în calorii, dar conțin puțini nutrienți. Obțineți idei pentru schimburi de alimente sănătoase și pentru a lua mâncare sănătoasă .

Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre alimentația sănătoasă .

Informatii suplimentare