De câte calorii are nevoie un copil între 7 și 10 ani?

Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani au nevoie de multă energie și nutrienți, deoarece încă cresc.

Cantitatea de energie pe care o conține alimente și băuturi este măsurată atât în kilojoules (kJ) cât și în kilocalorii (kcal) și este denumită în mod obișnuit calorii.

Un raport din 2011 a estimat că necesarul mediu zilnic de energie pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani este:

Dar aceste cifre sunt doar un ghid. Copiii pot avea nevoie de mai mult sau mai puțin de aceste estimări, în funcție de o serie de factori, inclusiv de cât de activi sunt fizic.

Citiți sfaturi pentru a vă activa cu copiii .

În timp ce cantitatea de energie de care are nevoie copilul dvs. este importantă, ar trebui să mănânce și o dietă sănătoasă, echilibrată.

Alimentație sănătoasă, echilibrată

O dietă sănătoasă, echilibrată, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani ar trebui să includă:

  • cel puțin 5 porții dintr-o varietate de fructe și legume în fiecare zi
  • mese pe bază de alimente amidonice , cum ar fi cartofi, pâine, paste și orez (alegeți atunci când este posibil soiurile integrale)
  • unele lapte și produse lactate (alegeți opțiunile cu conținut scăzut de grăsimi unde puteți)
  • unele alimente care sunt surse bune de proteine, cum ar fi carne, pește, ouă, fasole și linte

Asigurați-vă că copilul dvs. nu mănâncă prea multe alimente zaharoase sau grase, cum ar fi dulciuri, prăjituri și biscuiți. De asemenea, nu ar trebui să bea prea multe băuturi fainoase.

Aceste alimente și băuturi tind să fie bogate în calorii, dar conțin puțini nutrienți. Obține idei pentru prânzuri școlare mai sănătoase și ajută-ți familia să obțină 5 pe zi .

Informatii suplimentare