Ce este acest lot pe penisul meu?

Ești îngrijorat de o pată, o forfotă sau o creștere a penisului? Iată câteva cauze posibile.

Dacă sunteți îngrijorat, consultați medicul de familie sau vizitați o clinică locală de sănătate sexuală .

Papule pene perlate

Este vorba de mici bulgări de culoare, care se găsesc în mod normal pe capul penisului. De obicei, merg până la capul penisului în 1 sau 2 rânduri.

Aceste bulgări sunt normale. Nu sunt transmise sexual sau cauzate de o igienă proastă. Nu provoacă simptome și nu necesită tratament.

Pete Fordyce

Petele Fordyce sunt mici pete gălbui sau albe pe cap sau axul penisului. Petele Fordyce sunt glande sebacee (glande minuscule care se găsesc în apropierea suprafeței pielii tale) fără foliculi de păr.

De asemenea, pot apărea pe interiorul obrajilor sau pe buze și sunt prezenți la 80 până la 95% din adulți. Petele Fordyce sunt în general inofensive și nu au nevoie de tratament.

limfocel

Aceasta este o umflare tare care apare brusc pe axul penisului după sex sau masturbare.

Se întâmplă atunci când canalele limfatice din penisul tău sunt blocate temporar. Limfa este un fluid clar care face parte din sistemul imunitar al organismului.

Umflarea ar trebui să scadă curând și nu va cauza probleme permanente.

Lichen planus

Lichen planus este o erupție cu mâncărime neinfecțioasă de denivelări roșu-purpuriu care poate afecta multe zone ale corpului, inclusiv penisul.

Condiloame genitale

Negii genitali sunt mici creșteri cărnoase sau umflături care pot apărea pe ax, și uneori capul, al penisului sau sub prepuț.

Sunt cauzate de virusul papiloma uman (HPV), care este o infecție cu transmitere sexuală (ITS) .

Dureri sau ulcere

Un blister sau o durere dureroasă pe penisul tău ar putea fi cauzat de herpes , care este un STI cauzat de virusul herpes simplex.

O durere sau ulcer nedureros la nivelul penisului tău ar putea fi cauzată de sifilis (o altă ITS).

Boala Peyronie

Boala Peyronie este o afecțiune neobișnuită care provoacă o zonă îngroșată sau o forță tare (placă) în axul penisului. Acest lucru poate determina penisul să se curbeze atunci când este erect.

Pentru mai multe informații, citiți Este normal să aveți un penis curbat?

Molluscum contagiosum

Molluscum contagiosum este o infecție virală a pielii. Aceasta provoacă mici pete ferme și ridicate pe piele, care se formează, de obicei, în mici ciorchini.

Ele pot afecta penisul și zona generală a inghinului, caz în care este considerat un STI.

Cancerul penisului

Cancerul de penis este un tip rar de cancer care poate provoca o durere sau o apariție la nivelul penisului, cel mai frecvent pe capul penisului.

Citiți mai multe despre cancerul de penis .

Informatii suplimentare: