Ce ar trebui să fac dacă erecția mea nu va coborî?

Dacă aveți o erecție mai mult de 4 ore, mergeți la cel mai apropiat departament de accidente și urgențe (A&E) .

Dacă au trecut mai puțin de 4 ore, următoarele sfaturi vă pot ajuta:

  • Exercitarea blândă, cum ar fi jogging-ul sau folosirea unei biciclete de efort, vă poate ajuta ridicarea erecției
  • o baie caldă poate de asemenea să beneficieze, la fel ca și un pipi. A fi făcut o baie caldă vă poate face mai ușor să faceți pipi
  • folosiți paracetamol sau ibuprofen pentru a ameliora disconfortul

Cu toate acestea, dacă acești pași nu ajută și ai avut erecție mai mult de 4 ore, mergi la A&E, deoarece aceasta este o situație de urgență.

De ce nu mă va ridica erecția?

Numele medical pentru a avea o erecție care nu va coborî este priapism . Se întâmplă atunci când sângele care umple penisul pentru a-l face erect este prins și nu mai poate reveni. Priapismul poate provoca dureri severe.

O erecție prelungită poate deteriora penisul și ar putea cauza probleme permanente la obținerea unei erecții. Prin urmare, este important ca priapismul să fie tratat rapid.

Ce provoacă priapism?

Cauza priapismului este adesea necunoscută. Se poate datora leziunilor nervoase sau unui efect secundar al unor medicamente, cum ar fi cele pentru disfuncția erectilă (impotența) .

Poate fi, de asemenea, cauzată de afecțiuni care afectează sângele, cum ar fi boala celulelor secera sau leucemia sau de o vătămare a penisului sau a zonei genitale.

Alcoolul și unele medicamente ilegale pot provoca, de asemenea, priapism.

Voi avea nevoie de tratament?

Tratamentul pentru priapism poate implica administrarea de medicamente sau evacuarea sângelui din penis.

Dacă priapismul este cauzat de o afecțiune de bază, aceasta va trebui să fie tratată. Chirurgia poate fi necesară pentru a preveni deteriorarea permanentă.

Informatii suplimentare