Prezervativele previn întotdeauna transmiterea HIV?

Când sunt utilizate corect de fiecare dată când faceți sex, prezervativele sunt cea mai bună metodă de a preveni infecțiile cu transmitere sexuală (ITS), cum ar fi HIV .

Au o rată de eșec foarte mică și sunt eficiente pentru toate formele de sex, inclusiv sexul oral și anal.

Prezervativele sunt clasificate ca dispozitive medicale, deci trebuie să îndeplinească cerințele esențiale și să treacă prin teste de calitate.

Verificați întotdeauna data de expirare a prezervativului și alegeți prezervativele care poartă marca zmeului BSI și marcajul CE european. Acestea sunt standarde de siguranță recunoscute.

Prezervativele sunt cele mai eficiente atunci când sunt utilizate corect, care include utilizarea unuia care are dimensiunea potrivită. Prezervativele au lățimi și lungimi diferite, așa că poate dura un timp pentru a găsi prezervativul potrivit.

Iată câteva lucruri de bază pe care le puteți face pentru a vă asigura că utilizați un prezervativ corect:

  • folosiți un prezervativ nou de fiecare dată când faceți sex
  • pune prezervativul imediat ce apare o erecție și înainte de orice contact sexual (vaginal, anal sau oral)
  • evitați să folosiți un lubrifiant pe bază de ulei, cum ar fi vaselina sau uleiul pentru bebeluși, care poate slăbi prezervativul și crește șansele de a se despica – lubrifianții pe bază de apă sunt cei mai buni și pot fi cumpărați la majoritatea supermarketurilor sau farmaciilor
  • bărbatul ar trebui să se retragă de la partenerul său imediat după ejaculare, ținând prezervativul ferm pentru a nu-l aluneca

Citiți mai multe informații despre cum să folosiți corect un prezervativ .

Prezervativ feminin

Prezervativul feminin este o pungă subțire din plastic, cu inele flexibile la fiecare capăt. Prezervativul este introdus în vagin înainte de sex, pentru a preveni sarcina și ITS.

Citiți mai multe informații despre prezervativul feminin .

Informatii suplimentare