Este dureros sexul prima dată?

Când o femeie face sex vaginal pentru prima dată, poate fi puțin dureros. Este posibil să aveți și sângerări, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Dacă sângerarea se întâmplă, este de obicei pentru că himenul tău a fost rupt în timpul actului sexual.

Hymen-ul este o bucată mică și subțire de piele care poate acoperi parțial sau total intrarea în vagin. Este posibil să vă fi rupt deja himenul fără să știți despre asta – de exemplu, atunci când jucați sport sau utilizați un tampon.

Când un bărbat face relații sexuale pentru prima dată, nu ar trebui să doară, dar poți să-l ușurezi partenerului tău prin foreplay, asigurându-te că există o mulțime de lubrifiere și prin a fi blând și a merge încet.

Sex anal

Sexul anal poate fi dureros pentru bărbați și femei pentru prima dată și poate exista o mică sângerare.

Există lucruri pe care le puteți face pentru a diminua orice durere, cum ar fi penetrarea lentă și utilizarea unei lubrifieri pe bază de apă. Unii oameni constată că introducerea degetelor în anus înainte de penetrare poate ajuta.

Durere în timpul sexului

Durerea în timpul sexului este destul de frecventă și afectează bărbații și femeile. Poate fi cauzată de o varietate de lucruri, cum ar fi o boală sau infecție sau de o problemă fizică sau psihologică.

Sexul poate fi incomod dacă nu ești relaxat și excitat. Faceți timp pentru foreplay și încercați să nu vă gândiți la sexul penetrativ ca obiectiv principal. Penetrarea va fi dureroasă dacă vaginul nu este lubrifiat. Puteți încerca, de asemenea, să utilizați ungere.

Dacă utilizați prezervative din poliuretan care nu sunt fabricate din latex, orice fel de lubrifiant este în regulă. Dar nu folosiți lubrifianți pe bază de ulei – cum ar fi loțiune, ulei de corp sau vaselină (vaselină) – cu latex sau prezervativele polisoprene, deoarece acestea pot deteriora prezervativul și pot face mai probabil să se împartă.

Dacă tot simțiți că este dificil să faceți sex, poate exista un motiv emoțional sau anxietatea poate cauza probleme. Este posibil să vă ajute să vorbiți cu un consilier sau sexoterapeut despre orice griji aveți. Adresați-vă unui medic de familie sau unui personal medical din cadrul unei clinici de sănătate sexuală sau medicament genitourinar (GUM) despre o sesizare.

Infecțiile comune, cum ar fi tuse și cistită, pot provoca, de asemenea, durere în timpul sexului. Ele pot fi tratate cu ușurință cu remedii over-the-counter.

Vedeți un medic de familie sau vizitați o clinică GUM dacă nu sunteți sigur care este cauza problemei. Senzația de durere sau mâncărime poate fi uneori un semn al unei infecții cu transmitere sexuală (ITS) .

Găsiți-vă clinica locală de sănătate sexuală .

Durerea adâncă în interiorul bazinului (durerea resimțită sub burtă) poate fi un semn al unei afecțiuni mai grave, cum ar fi endometrioza , de aceea este important să vedeți un medic pentru a-l verifica.

Informatii suplimentare

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!