Dacă plătesc pentru tratament privat, cum va fi afectată îngrijirea ?

Încă aveți dreptul la îngrijire gratuită dacă alegeți să plătiți pentru îngrijire privată suplimentară.

Ghid pentru pacienții cu SNS

Departamentul de Sănătate și Asistență Socială a publicat îndrumări pentru pacienții care plătesc pentru îngrijire privată suplimentară (PDF, 126kb) .

Ghidul spune:

  • îngrijirea dumneavoastră va continua să fie gratuită
  • nu vi se poate cere să plătiți pentru asistența dumneavoastră , cu excepția cazului în care legislația permite taxe, cum ar fi taxele cu rețetă
  • nu poate să plătească sau să subvenționeze tratamentul dumneavoastră spital privat
  • trebuie să existe o separare cât mai clară posibilă între tratamentul dvs. privat și tratamentul
  • poziția dvs. pe o listă de așteptare nu ar trebui să fie afectată dacă alegeți să consultați privat

Ce înseamnă „o separare cât mai clară”?

Liniile directoare afirmă că ar trebui să primiți îngrijirea privată la un moment și loc diferit de îngrijirea , ori de câte ori este posibil.

Acest lucru înseamnă că îngrijirea privată ar trebui să fie asigurată în mod ideal într-o clădire separată pentru îngrijirea .

Dacă o organizație oferă și îngrijire privată, aceasta ar trebui să fie:

  • într-o cameră privată
  • într-o altă parte a clădirii sau
  • la o clinică administrată după orele

Ocazional, medicul unui pacient poate fi de acord că poate primi și tratament privat în același loc – de exemplu, dacă medicul decide că pacientul este prea bolnav pentru a fi mutat.

Primirea de îngrijiri private și în același timp

Dacă primiți îngrijiri private și pentru aceeași condiție, și tratamentul privat pot fi supravegheate de 1 echipă de asistență medicală.

Nu puteți alege să amestecați diferite părți ale aceluiași tratament între și îngrijirea privată.

De exemplu, nu puteți avea o operație de cataractă pe și să plătiți în mod privat pentru implanturile speciale de lentile, care sunt disponibile în mod normal doar ca parte a îngrijirii private.

În schimb, trebuie să aveți atât operațiunea pe implanturile , cât și pe cele standard pentru obiectivul , sau să plătiți atât pentru operațiune, cât și pentru implanturi.

Nu trebuie să aveți niciunul din aceleași teste de două ori – de exemplu, pentru a diagnostica sau monitoriza starea dumneavoastră.

În acest caz, testul va face probabil parte din îngrijirea dvs. , iar rezultatul va fi distribuit furnizorului dumneavoastră de îngrijiri private, dacă este necesar.

Despre ce tratamente îmi poate spune medicul meu?

Medicul dumneavoastră vă va spune despre toate tratamentele pentru starea dumneavoastră, inclusiv despre toate cele care sunt disponibile numai în privat.

Dacă doriți să știți dacă medicul dumneavoastră vă poate trata în privat, va trebui să întrebați direct.

Vă pot spune apoi despre serviciile private pe care le oferă – de exemplu, medicamente pentru cancer sau alte medicamente care nu sunt finanțate prin .

Ce se întâmplă dacă am complicații?

Furnizorul dumneavoastră de asistență medicală în mod normal va trata în mod normal orice complicații care nu sunt de urgență care rezultă din partea privată a îngrijirii dvs. – de exemplu, puteți avea reacții adverse care necesită tratament suplimentar.

Va trebui să plătiți singur pentru acest tratament. Dar nu ar trebui să refuze niciodată să trateze pacienții, deoarece cauza complicației este neclară și ar trebui să trateze orice pacient în caz de urgență.

Informatii suplimentare