Am nevoie de o sesizare de tratament medical pentru tratament privat?

Nu. Puteți beneficia de tratament privat de la un consultant sau specialist fără a fi trimis de medicul dumneavoastră.

Dar Asociația Medicală Britanică (BMA) consideră că este cea mai bună practică pentru ca pacienții să fie sesizați de tratament de specialitate de către medicul de familie, deoarece cunosc istoricul dumneavoastră medical și vă pot sfătui dacă este necesară o sesizare.

O recomandare este, de asemenea, necesară de mulți practicieni privați și polițe de asigurare medicală privată. Dacă aveți o asigurare medicală privată, adresați-vă asigurătorului dacă au nevoie de o sesizare.

Primirea unei sesizări de la medicul dumneavoastră

Cel mai bine este să-ți vezi medicul primar dacă ești rău sau dacă ai simptome. Vorbiți-le cu privire la necesitatea unei evaluări sau a unui tratament de specialitate.

Dacă medicul dumneavoastră de familie consideră că trebuie să vedeți un specialist și doriți să îl plătiți în privat, aceștia pot scrie o scrisoare de trimitere către un consultant privat sau specialist care să vă explice starea și istoricul medical. Este posibil să fiți taxat pentru acest lucru.

Medicul de familie vă va referi la un specialist doar dacă consideră că este necesară o evaluare sau un tratament de specialitate. Dacă nu cred că este așa, nu trebuie să vă facă referire – nici în privat, nici pe .

Dacă nu sunteți de acord cu decizia medicului dumneavoastră de familie, puteți să le rugați să vă trimită la un alt profesionist din domeniul sănătății pentru a doua opinie (o opinie despre sănătatea dumneavoastră de la un alt medic).

Deși nu aveți dreptul legal la a doua opinie, un profesionist din domeniul sănătății va refuza rareori să vă trimită pentru unul.

Pentru mai multe informații, consultați Cum obțin oa doua opinie?

Informatii suplimentare: