Cum mă înregistrez ca fiind dezactivat?

Întrucât nu mai există un registru național al persoanelor cu handicap, din punct de vedere tehnic nu este necesar să vă înregistrați ca persoane cu handicap.

Cu toate acestea, multe autorități locale oferă ajutor și sprijin pentru persoanele cu dizabilități, așa că merită să contactați autoritatea locală pentru a afla cum vă pot ajuta.

Permis de parcare Blue Badge

Pentru a solicita un permis de parcare Blue Badge, trebuie să contactați consiliul local.

Schema Blue Badge este destinată persoanelor cu probleme grave de mobilitate. Posesorii Blue Badge sunt capabili să parcheze aproape de locul în care trebuie să se ducă. Schema este administrată de autoritățile locale care se ocupă de aplicații și emit ecusoane albastre.

GOV.UK are mai multe detalii despre schema Blue Badge, inclusiv informații despre solicitarea unei ecusoane albastre .

Înregistrarea ca orb sau parțial

Accesați medicul de familie sau opticianul dacă aveți probleme cu vederea. Acestea vă pot referi la un oftalmolog consultant (specialist în ochi) care poate evalua dacă vă calificați să vă înregistrați ca deficienți de vedere (cu vedere parțială) sau cu deficiențe de vedere severe (orb).

Dacă vă calificați, oftalmologul va completa un certificat de deficiență de vedere. Îl vor trimite medicului dumneavoastră de familie și departamentului dumneavoastră de servicii sociale locale, care vă vor contacta pentru a afla ce ajutor și sfaturi aveți nevoie.

Dacă sunteți înregistrat la autoritatea locală ca fiind orb sau vizionat parțial, este posibil să aveți dreptul la concesii de călătorie, cum ar fi un card de cale ferată pentru persoane cu handicap . Dacă sunteți înregistrat ca orb, puteți avea, de asemenea, dreptul la alte concesii, cum ar fi transportul public gratuit și o reducere la licența dvs. TV.

Institutul Național Regal al Persoanelor Nevăzute (RNIB) oferă informații suplimentare despre înregistrarea pierderii de vedere .

Înregistrarea ca surdă

Accesați medicul dumneavoastră de familie dacă aveți probleme de auz. Vă pot referi la un specialist în auz.

De asemenea, puteți contacta serviciile sociale de la autoritatea locală pentru ajutor și sfaturi despre gama de servicii disponibile. Nu trebuie să vă înregistrați pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, înregistrarea la autoritatea locală ca surdă vă poate da dreptul la concesii de călătorie, cum ar fi un card de cale ferată pentru persoane cu handicap.

Acțiunea privind pierderea auzului are informații despre beneficii și servicii pentru persoanele cu pierderi de auz.

Beneficii pentru handicap

Nu toată lumea cu un handicap poate solicita prestații de invaliditate. Cu toate acestea, dacă starea ta afectează activitățile de zi cu zi, ar trebui să aplici.

Indemnizația de viață pentru persoanele cu handicap (DLA) pentru adulții în vârstă de muncă cu un handicap a fost înlocuită acum printr-o nouă prestație: plata independenței personale (PIP) . La fel ca în cazul DLA, PIP este conceput pentru a vă ajuta să faceți parte din costurile suplimentare pe care le puteți avea din cauza unei condiții de sănătate sau a unui handicap pe termen lung.

Puteți face o cerere nouă pentru DLA numai dacă solicitați un copil sub 16 ani. Aceasta este cunoscută drept DLA pentru copii .

Alocația de participare este un beneficiu fără taxe pentru persoanele în vârstă de 65 de ani sau mai mult, care au nevoie de ajutor cu îngrijire personală, deoarece sunt cu dizabilități fizice sau psihice.

Consultați GOV.UK pentru mai multe informații despre DLA și alocația de prezență , plus ce să faceți dacă deveniți dezactivat .

Domeniul de aplicare, caritatea națională pentru dizabilități, are mai multe informații despre beneficii și alte ajutoare financiare .

Ghidul de îngrijire și asistență oferă informații suplimentare despre beneficiile îngrijitorilor .

Citiți mai multe răspunsuri la întrebări despre îngrijire, îngrijitori și condiții pe termen lung .

Informatii suplimentare