Spălarea patului – Cauze

Spălarea patului nu este vina copilului dvs. și nu există adesea niciun motiv evident pentru care se întâmplă. În multe cazuri, toaletarea în familii funcționează în familii.

Uneori poate exista mai mult de o cauză de bază.

A bea băuturi înainte de culcare

Consumul de lichide seara poate determina copilul să ude patul în timpul nopții, mai ales dacă au o vezică mică.

Băuturile care conțin cofeină, precum cola, ceai și cafea, pot, de asemenea, să crească nevoia de a începe.

Nu te trezești în timpul nopții

Odată ce cantitatea de urină în vezică atinge un anumit punct, majoritatea oamenilor se trezesc deoarece simt nevoia să meargă la toaletă.

Dar unii copii mai mici sunt adormiți în special, iar creierul lor nu răspunde la semnalele transmise din vezica urinară, astfel încât nu se trezesc.

La unii copii, nervii atașați vezicii urinare ar putea să nu fie pe deplin dezvoltate, astfel încât acestea nu trimit un semnal suficient de puternic creierului.

Uneori, un copil se poate trezi în timpul nopții cu o vezică completă, dar nu merge la toaletă. Acest lucru poate fi din cauza temerilor din copilărie, cum ar fi frica de întuneric.

Stare de sănătate de bază

Pătuirea patului poate fi, de asemenea, cauzată de o stare de sănătate de bază, cum ar fi:

  • constipație – în cazul în care intestinele unui copil sunt blocate cu scaun tare, poate pune presiune asupra vezicii urinare și poate duce la culcare
  • o infecție a tractului urinar (UTI) – copilul dumneavoastră poate avea, de asemenea, alte simptome, cum ar fi febra și durerea atunci când se face
  • diabetul de tip 1 – alte simptome ale acestuia includ oboseala și senzația de sete tot timpul

Probleme emotionale

În unele cazuri, bedwetting-ul poate fi un semn că copilul dvs. este supărat sau îngrijorat. Începerea unei noi școli, a fi bulversat sau sosirea unui nou copil în familie poate fi foarte stresant pentru un copil mic.

Dacă copilul dvs. a început să ude patul după ce a fost uscat noaptea o perioadă, poate exista o problemă emoțională în spatele acestuia.