Vierme rotunde – tratament

Infecțiile cu vierme rotunde pot fi tratate cu succes folosind unul dintre mai multe medicamente.

Cele trei medicamente principale sunt:

  • mebendazol
  • piperazină
  • albendazol

Acestea sunt descrise mai jos.

mebendazol

Mebendazolul este recomandat pentru tratarea infecțiilor cu viermi rotunzi la adulți și copii cu vârsta peste un an.

Funcționează prin oprirea râmelor rotunde folosind glucoză (zahăr). Fără glucoză, celulele viermi rotunzi își pierd aportul de energie și mor rapid.

De obicei, este recomandat un curs de 3 zile de mebendazol. Aceasta presupune luarea unui comprimat de două ori pe zi.

Durerea de stomac este cel mai frecvent efect secundar al mebendazolului. Efectele secundare mai puțin frecvente includ:

piperazina

Piperazina este recomandată bebelușilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 11 luni. Este disponibil sub formă de pulbere pe care o dizolvați în apă. Majoritatea copiilor necesită doar o singură doză.

Efectele secundare ale piperazinei pot include:

Aceste reacții adverse ar trebui să treacă rapid după ce medicamentul își iese din corp.

Dacă copilul dvs. are o vârstă mai mică de trei luni, se poate recomanda întârzierea tratamentului până la împlinirea a trei luni.

albendazol

Albendazolul este utilizat în mod obișnuit în țările tropicale, dar în prezent este licențiat pentru utilizare în Marea Britanie.

Acest lucru înseamnă că producătorul medicamentului nu a solicitat o licență pentru albendazol pentru a fi utilizat pentru a trata viermele rotunde în Marea Britanie. Cu toate acestea, a fost studiat pe scară largă în țările în care râul rotund este comun și s-a dovedit a fi sigur și eficient.

graviditate

Deși nu există dovezi ferme care să sugereze că oricare dintre medicamentele de mai sus poate provoca defecte la naștere, acestea nu sunt de obicei recomandate în timpul sarcinii.

Viermii rotunzi pot provoca simptome tulburătoare, dar de obicei nu reprezintă o amenințare pentru copilul tău nenăscut.