Ectropion

Ectropion este locul în care pleoapa inferioară se îndepărtează de ochi și se întoarce spre exterior. De obicei nu este grav, dar poate fi incomod.

Ectropion afectează în principal pleoapa inferioară și poate apărea la unul sau la ambii ochi.

Poza de ectropion

Credit:

DR P. MARAZZI / BIBLIOTECA DE FOTOGRAFIE ȘTIINȚĂ


Pleoapa înecată poate perturba drenarea lacrimilor, ceea ce poate face ochii:

  • dureros, roșu și iritat
  • apa excesiv
  • se simte foarte uscat și gresit
  • mai vulnerabile la infecții bacteriene, cum ar fi conjunctivita

În cazuri grave care nu sunt tratate, este posibil să dezvolți un ulcer cornean (o durere pe suprafața ochiului) care îți poate afecta vederea. Dar acest lucru este rar.

Ectropionul este diferit de entropion , care este locul în care pleoapa se întoarce spre interior, spre ochi.

Când să primiți sfaturi medicale

Vizitați medicul dumneavoastră de familie dacă credeți că aveți ectropion.

Vor putea diagnostica problema examinând ochiul dvs. și vă pot consulta la un specialist pentru ochi numit oftalmolog pentru evaluare și tratament ulterior, dacă este necesar.

Contactați imediat Medic de familie-ul sau 111 sau mergeți la cel mai apropiat departament de accidente și urgențe (A&E) , dacă ochiul este foarte roșu și dureros sau aveți alte simptome, cum ar fi vederea redusă sau sensibilitatea la lumină.

Acesta ar putea fi un semn al unei probleme mai grave care necesită tratament urgent.

Ce provoacă ectropion?

Majoritatea cazurilor de ectropion sunt asociate cu îmbătrânirea. Poate apărea pe măsură ce țesuturile și mușchii pleoapelor devin mai slabe pe măsură ce îmbătrânești.

Cauze mai puțin frecvente ale ectropionului includ:

În cazuri rare, ectropion poate fi prezent de la naștere dacă mușchii de sub pleoapă nu se dezvoltă corect.

Tratarea ectropionului

Tratamentul pentru ectropion depinde de severitatea acestuia și de cauza de bază. Cazurile ușoare pot să nu aibă nevoie de tratament.

Dacă provoacă doar probleme minore, medicul dumneavoastră de familie sau specialistul în ochi vă poate sfătui despre modalități de a vă alina simptomele și de a vă îngriji ochii acasă.

În cazuri mai severe, va fi probabil recomandată o operație pentru a remedia problema.

Ai grijă de ochii tăi

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să folosiți picături de ochi în timpul zilei și unguent pentru ochi noaptea pentru a reduce iritațiile și a vă menține ochii lubrifiați.

Încercați să nu ștergeți ochii în exces, deoarece acest lucru poate trage pleoapa și înrăutățește problema.

Dacă trebuie să ștergeți ochii, cel mai bine este să faceți acest lucru ușor și să ștergeți în sus și spre interior (spre nas).

Dacă este recomandată o operație, este posibil să vă sfătuiți să vă închideți pleoapele închise noaptea cu bandă specială pentru piele, ca măsură temporară care să vă ajute să vă protejați ochii în timp ce așteptați să faceți o intervenție chirurgicală.

Interventie chirurgicala

Intervenția chirurgicală pentru ectropion este o procedură relativ minoră care durează până la 45 de minute și de obicei se efectuează sub anestezic local .

În mod normal, se efectuează în regim ambulatoriu, ceea ce înseamnă că nu va trebui să stați peste noapte în spital.

Pot fi utilizate diverse tehnici diferite, în funcție de gravitatea ectropionului și de cauza sa.

În urma intervenției chirurgicale, o placă va fi plasată peste ochi pentru a o proteja. Acest lucru va trebui să rămână în loc aproximativ o zi.

Un curs de picături sau unguent de antibiotice și steroizi va fi de obicei prescris pentru a ajuta la prevenirea infecției și la reducerea inflamației.

Veți avea o programare de urmărire la o săptămână sau două după operație. Acest lucru este pentru a verifica poziția pleoapei și, uneori, pentru a elimina orice cusături.