Boala cu virusul Ebola

Boala cu virusul Ebola este o infecție virală gravă care a avut originea în Africa sub-sahariană. Nimeni nu a prins Ebola de la altcineva din Marea Britanie.

Sfaturi pentru călători

Pentru majoritatea persoanelor care vizitează țările din Africa sub-sahariană, riscul de expunere la virusul Ebola este minim.

Persoanele cele mai expuse riscurilor sunt cele care au grijă de persoanele infectate, cum ar fi lucrătorii de ajutor sau cei care se ocupă de sângele sau lichidul lor corporal, cum ar fi lucrătorii din spitale, lucrătorii de laborator și membrii familiei.

Pentru cele mai recente despre Ebola din Africa, consultați informațiile Organizației Mondiale a Sănătății despre virusul Ebola .

De asemenea, Oficiul pentru Externe și Comunitate oferă consultanță vizitatorilor de la țară la țară , inclusiv cele mai recente informații despre riscurile potențiale pentru sănătate.

Simptomele Ebola

O persoană infectată cu virus Ebola se va dezvolta de obicei:

Aceste simptome încep brusc, între 2 și 21 de zile de la infectarea lor.

Poate urma diaree , fiind bolnav, o erupție cutanată, dureri de stomac și reducerea funcției renale și hepatice. Infecția poate provoca sângerare internă, precum și sângerare din urechi, ochi, nas sau gură.

Ce să faci dacă te îmbolnăvești

Obțineți sfaturi medicale cât mai curând posibil dacă vă îmbolnăviți în timp ce călătoriți în străinătate. Apelați 111 sau contactați un medic de familie dacă vă îmbolnăviți după întoarcerea în Marea Britanie.

Este extrem de puțin probabil să aveți Ebola, dar ar putea fi o altă afecțiune gravă, cum ar fi holera sau malaria , așa că obțineți ajutor în cazul în care aveți nevoie de teste sau tratament.

Amintiți-vă întotdeauna să menționați istoricul dvs. recent de călătorie, deoarece acest lucru poate ajuta la identificarea cauzei.

Uneori, un medic poate dori să ia un eșantion de sânge, urină sau scaun, astfel încât să poată fi verificat pentru infecții.

Cum este răspândit Ebola

Boala cu virusul Ebola este răspândită prin contactul cu sângele, fluidele corporale sau organele unei persoane sau animale cu infecția.

De exemplu, acesta poate fi răspândit prin:

  • atingerea directă a corpului cuiva care are simptome sau a murit recent din cauza bolii
  • curățarea lichidelor corporale (sânge, scaun, urină sau vărsături) sau atingerea hainelor murdare ale unei persoane infectate – virusul poate supraviețui câteva zile în afara corpului
  • atingerea acelor sterilizate sau a echipamentelor medicale utilizate în îngrijirea persoanei infectate
  • a face relații sexuale cu o persoană infectată fără a utiliza prezervativ – studiile arată că urme de Ebola pot rămâne în spermă multe luni după recuperare
  • manipularea sau consumul de „carne de tufă” crudă sau crudă

Ebola nu poate fi prins prin contact social de rutină, cum ar fi strângerea mâinilor, cu persoane care nu au simptome.

Tratament pentru Ebola

În prezent, nu există tratament autorizat sau vaccin pentru boala împotriva virusului Ebola, deși sunt dezvoltate și testate vaccinuri și terapii medicamentoase.

Orice zonă în care se întâmplă un focar trebuie să fie imediat pusă în carantină, iar persoanele care au infecția trebuie tratate izolat în terapie intensivă.

Deshidratarea este frecventă, astfel încât fluidele pot fi administrate direct într-o venă. Nivelurile de oxigen din sânge și tensiunea arterială trebuie, de asemenea, menținute la nivelul potrivit și organele sprijinite în timp ce corpul persoanei combate infecția.

Personalul medical trebuie să evite contactul cu fluidele corporale ale unui pacient infectat, folosind echipament de protecție, cum ar fi mănuși, halat și mască.

Boala cu virusul Ebola este adesea fatală, 1 din 2 persoane decedând din cauza bolii. Cu cât o persoană este mai curând îngrijită, cu atât este mai mare șansa de a supraviețui.

Prevenirea Ebola

Riscul de a prinde boala virusului Ebola în timpul călătoriei în Africa este mic. Cu toate acestea, ar trebui să urmați aceste precauții simple pentru a reduce riscul de a face infecții potențial grave:

  • spălați-vă frecvent pe mâini folosind săpun și apă – folosiți alcool pentru mâini, dacă săpunul nu este disponibil
  • asigurați-vă că fructele și legumele sunt spălate și curățate înainte de a le mânca
  • evita contactul fizic cu oricine are simptome posibile ale unei infecții
  • nu mânuiți animalele moarte sau carnea lor crudă
  • nu mâncați „carne de tufă” (animale sălbatice care au fost ucise pentru mâncare)

Informatii suplimentare