Tratament și sprijin pentru cancerul de stomac

Tratament pentru cancerul de stomac

Planul dvs. de tratament va depinde de tipul, dimensiunea și localizarea cancerului și dacă s-a răspândit.

Suportul pentru cancerul Macmillan are mai multe informații despre principalele tratamente pentru cancerul de stomac, inclusiv:

Specialistul dumneavoastră de asistență clinică, precum și ceilalți specialiști din echipa dumneavoastră de îngrijire, vă vor sprijini pe dumneavoastră și pe cei dragi pe toată durata tratamentului.

Vor explica tratamentele, vor discuta despre orice modificări trebuie să faceți și vă vor răspunde la întrebări.

Tratament pentru cancerul stomacal avansat

Dacă aveți cancer de stomac avansat, scopul tratamentului dvs. poate fi controlul cancerului și simptomele acestuia și vă va ajuta să trăiți mai mult.

Specialiștii dvs. vă vor vorbi despre opțiunile dvs. și vor lucra cu dvs. pentru a decide cu privire la un plan de tratament. De asemenea, vă pot ajuta să gestionați orice simptome sau reacții adverse.

Suportul pentru cancerul Macmillan are mai multe informații despre administrarea cancerului avansat .

După ce ai tratament

Când nu mai aveți tratament, veți face controale periodice cu grupul de specialiști care vă îngrijesc.

Vor verifica dacă vă vindecați și vă recuperați de la orice tratament și vor vedea cum faceți față. De asemenea, este posibil să aveți câteva teste și scanări.

Un dietetician și fizioterapeut vă vor ajuta cu orice modificări ale dietei și recuperarii fizice.

De obicei, veți face o verificare la fiecare 3 luni pentru primul an, după ce nu mai aveți tratament.

Dacă aveți simptome sau reacții adverse de care vă faceți griji, adresați-vă specialiștilor. Nu trebuie să așteptați următorul check-up.

Unde să obțineți ajutor și sprijin

Poate doriți să începeți prin a discuta cu specialistul dumneavoastră de asistență clinică sau cu un alt membru al echipei de specialitate. Vă vor putea oferi informații despre serviciile de asistență locală care vi se pot ajuta.

Organizațiile de caritate pentru cancer Macmillan Cancer Support și Cancer Research UK sunt, de asemenea, surse bune de sprijin și informații despre cancerul de stomac.