Accidentarea tendonului

O leziune de hamstring este o tulpină sau o ruptură la tendoanele sau mușchii mari din spatele coapsei.

Este o accidentare frecventă la sportivi și poate apărea în diferite gravități. Cele 3 grade de rănire a hamstringului sunt:

Perioada de timp necesară pentru a se recupera dintr-o tulpină de tulpină sau de lacrimă va depinde de cât de gravă este vătămarea.

O tracțiune sau o încordare musculară minoră (gradul 1) poate dura câteva zile pentru a se vindeca, în timp ce ar putea dura săptămâni sau luni pentru a se recupera de la o lacrimă musculară (gradul 2 sau 3).

Ciocanele

Hamstrings sunt tendoane (benzi puternice de țesut) în partea din spate a coapselor care atașează mușchiul coapsei mari de os.

Termenul „hamstring” se referă, de asemenea, la grupul de 3 mușchi care aleargă de-a lungul spatelui coapsei, de la șold până chiar sub genunchi.

Muschii hamstring nu sunt utilizate de mult în timp ce în picioare sau mersul pe jos, dar sunt foarte activi în timpul activităților care implică îndoirea genunchiului, cum ar fi rularea, sărituri și alpinism.

Ce cauzează leziuni de hamstring?

O leziune de hamstring poate apărea dacă oricare dintre tendoane sau mușchi sunt întinse peste limita lor.

Ele apar adesea în timpul mișcărilor bruște, explozive, precum sprintul, plămânul sau săriturile. Dar, de asemenea, pot apărea mai treptat, sau în timpul mișcărilor mai lente, care vă depășesc șuvița.

Leziuni recurente sunt frecvente la sportivi și sportivi, întrucât ai șanse mai mari de a-ți răni hamstring-ul dacă l-ai accidentat înainte.

Efectuarea regulată a exercițiilor de întindere și întărire și încălzirea înainte de exercițiu poate contribui la reducerea riscului de rănire a șurubului.

De unde să știu dacă mi-am rănit coarda?

Tulpinile ușoare de hamstring (gradul 1) vor provoca, de obicei, durere bruscă și sensibilitate în partea din spate a coapsei. Poate fi dureros să vă mișcați piciorul, dar rezistența mușchiului nu trebuie afectată.

Lacrimile parțiale de hamstring (gradul 2) sunt de obicei mai dureroase și mai tandre. Este posibil să apară, de asemenea, umflarea și vânătăi la partea din spate a coapsei și este posibil să fi pierdut o anumită forță la nivelul piciorului.

Lacrimile severe de hamstring (gradul 3) vor fi de obicei foarte dureroase, fragede, umflate și învinețite. Este posibil să fi existat o senzație de „apariție” în momentul accidentării și nu vei putea folosi piciorul afectat.

Când să vă vedeți medicul

Cele mai multe leziuni de hamstring pot fi îngrijite acasă folosind tehnicile prezentate mai jos.

Luați în considerare medicul dumneavoastră de familie dacă aveți probleme cu privire la vătămarea dvs., în special dacă credeți că este o vătămare severă, nu se vindecă sau dacă simptomele dvs. se agravează.

De asemenea, medicul dumneavoastră medical vă poate sfătui cu privire la momentul în care vă puteți întoarce la activitățile dvs. normale și ce exerciții ar trebui să faceți pentru a vă ajuta între timp recuperarea. În unele cazuri, este posibil să vă facă referire la un kinetoterapeut.

Odihnați-vă și recuperați-vă dintr-o vătămare a cordului

Recuperarea dintr-o leziune de hamstring poate dura zile, săptămâni sau luni, în funcție de cât de severă este.

Un hamstring complet sfâșiat poate dura câteva luni pentru a vă vindeca și nu veți putea să vă reluați antrenamentul sau să jucați sport în acest timp.

Tratament inițial

În primele 2 sau 3 zile, ar trebui să vă îngrijiți de vătămarea cu ajutorul terapiei RICE:

  • Odihneștete – ții piciorul cât poți și evită activitatea fizică. Medicul dumneavoastră poate recomanda utilizarea cârjelor în cazuri mai severe.
  • Gheață – aplică comprese reci (o pungă de mazăre congelată înfășurat într – un prosop de ceai , de asemenea , va locul de muncă) pentru a hamstring pentru până la 20 de minute la fiecare 2 până la 3 ore în timpul zilei. Nu aplicați gheață direct pe piele.
  • Compresia – comprimă sau bandajează coapsa pentru a limita orice umflare și mișcare care ar putea provoca daune suplimentare. Puteți utiliza un bandaj elastic simplu sau un bandaj tubular elasticizat disponibil de la o farmacie.
  • Altitudine – mențineți piciorul ridicat și sprijinit pe o pernă cât mai mult posibil, pentru a ajuta la reducerea umflăturii.

Analgezice obișnuite, cum ar fi paracetamol sau un antiinflamator nesteroidian-medicament antiinflamator (AINS) , cremă sau gel, poate de asemenea ajuta la ameliorarea durerii.

Utilizarea pe termen scurt a AINS, cum ar fi comprimatele cu ibuprofen , pot ajuta, de asemenea, la reducerea umflăturii și inflamației. Cu toate acestea, acestea nu sunt potrivite pentru toată lumea. Verificați prospectul care vine cu medicamentul dvs. pentru a vedea dacă îl puteți lua.

Exerciții și întinderi blânde

Revenind la efort fizic intens prea repede ar putea face un prejudiciu mai rău, dar evitând în același exercițiu pentru prea mult timp poate provoca muschii hamstring pentru a micsora si tesut cicatricial pentru a forma în jurul valorii de lacrima.

Pentru a evita acest lucru, ar trebui să începi să faci întinderi de hamsting blânde după câteva zile, când durerea a început să scadă.

Acest lucru ar trebui să fie urmat de un program de exerciții blânde, cum ar fi mersul pe jos și mersul pe bicicletă și exercițiile de întărire a frânelor.

Medicul dumneavoastră vă poate oferi sfaturi suplimentare și, dacă este necesar, vă poate consulta la un kinetoterapeut pentru un program de exerciții adecvat.

Pentru a evita să te accidentezi din nou, ar trebui să te întorci la un nivel complet de activitate doar atunci când mușchii tăiați sunt suficient de puternici. Fizioterapeutul sau medicul curant va fi capabil să vă sfătuiască în acest sens.

Mulți oameni trebuie să evite sportul cel puțin câteva săptămâni, dar durata de care aveți nevoie va depinde de gravitatea vătămării dvs.