Poate umezeala și mucegaiul să-mi afecteze sănătatea?

Da, dacă aveți umiditate și mucegai în casa dvs., este mai probabil să aveți probleme respiratorii , infecții respiratorii , alergii sau astm . Umiditatea și mucegaiul pot afecta, de asemenea, sistemul imunitar.

Cine este afectat?

Unele persoane sunt mai sensibile decât altele, inclusiv:

  • bebeluși și copii
  • oamenii mai în vârstă
  • cei cu probleme de piele existente, cum ar fi eczema
  • cei cu probleme respiratorii, cum ar fi alergiile și astmul
  • cei cu un sistem imunitar slăbit, cum ar fi cei care au chimioterapie

Acești oameni ar trebui să stea departe de umezeală și mucegai.

Cum îți afectează sănătatea?

Mucegaiurile produc alergeni (substanțe care pot provoca o reacție alergică), substanțe iritante și, uneori, toxice. Inhalarea sau atingerea sporilor de mucegai poate provoca o reacție alergică, cum ar fi strănutul, nasul curgător, ochii roșii și erupțiile cutanate. Mucegaiurile pot provoca, de asemenea, atacuri de astm.

Cauzele umezelii și mucegaiului

Mucegaiul și umezeala sunt cauzate de excesul de umiditate. Umiditatea clădirilor poate fi cauzată de scurgerea țevilor, creșterea umezelii în subsoluri sau parter, sau de ploaie prin scurgeri din cauza deteriorării acoperișului sau din jurul ramelor ferestrelor.

O casă recent construită poate fi umedă dacă apa folosită la construcție se usucă în continuare – de exemplu, în tencuiala de pe pereți. Excesul de umiditate în interior poate fi cauzat și de condens.

Dacă aveți mucegai sau umezeală, este important să aflați de ce aveți exces de umiditate în casa dvs. Când știți ce cauzează umezeala, vă puteți asigura că casa dvs. este reparată sau puteți lua măsuri pentru a limita umiditatea din aer. Este posibil să fie nevoie să obțineți un profesionist care să îndepărteze mucegaiul pentru dvs., dar dacă este doar o cantitate mică, este posibil să puteți elimina singur.

Citiți mai multe în Cum scap de umezeala și mucegaiul?