Când pot zbura după un atac de cord?

Depinde de cât de probabil ai un alt atac de cord. Consultați medicul dumneavoastră de familie sau specialistul cardiac înainte de a zbura după un atac de cord. Informațiile de mai jos sunt doar un ghid.

Indiferent dacă este sigur pentru dvs. să zburați va depinde de circumstanțele dvs. personale.

Oameni cu risc scăzut

Societatea Britanică Cardiovasculară recomandă persoanelor care au un risc foarte mic de a suferi un alt atac de cord, vor putea să zboare încă din 3 zile după ce au avut unul. Sunteți considerat un risc foarte mic dacă:

  • acesta este primul vostru atac de cord
  • ai sub 65 de ani
  • nu ai complicații
  • nu este planificat niciun alt tratament

Autoritatea britanică pentru aviația civilă recomandă persoanelor fără complicații, care prezintă un risc scăzut de un alt eveniment, să poată zbura 7-10 zile după un atac de cord.

Ghidul Institutului Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE) spune că majoritatea persoanelor cu insuficiență cardiacă pot călători cu avionul. Cu toate acestea, în timpul zborului, picioarele și gleznele tind să se umfle și respirația poate deveni mai dificilă pentru persoanele cu insuficiență cardiacă severă. Din nou, consultați medicul dumneavoastră de familie sau specialistul cardiac înainte de a planifica orice călătorie aeriană.

Persoanele cu complicații

Dacă aveți mai mult de 65 de ani sau ați avut un alt atac de cord în trecut, este mai probabil să mai faceți unul.

Dacă nu aveți simptome sau alte afecțiuni cardiace și nu este planificat un tratament suplimentar, sunteți considerat a fi cu risc mediu. În acest caz, Autoritatea pentru aviația civilă vă recomandă să zburați după 10 zile de la atacul de cord recent.

Dacă aveți semne și simptome de insuficiență cardiacă și este planificat un tratament suplimentar, sunteți considerat a avea un risc ridicat de un alt atac de cord. În acest caz, trebuie să așteptați până când sunteți într-o stare mai stabilă înainte de a zbura.

În toate cazurile, vorbiți cu medicul de familie sau cu specialistul înainte de a zbura după ce ați făcut un atac de cord. Este posibil să fie nevoie să verifice cât de potrivit sunteți pentru a vă asigura că puteți zbura în siguranță, fără a dezvolta simptome precum dureri în piept.

Consultați-vă cu operatorul dvs. de călătorie, compania aeriană și compania de asigurări de călătorie înainte de a zbura, deoarece acestea pot avea propriile polițe de zbor după un atac de cord.

Medicament

Dacă luați medicamente, medicul dumneavoastră de familie sau specialistul vă poate sfătui să transportați medicamente esențiale în bagajul de mână. Dacă da, contactați compania aeriană pentru a verifica dacă au vreo restricție. Dacă o fac, va trebui să primiți o scrisoare de la medicul dumneavoastră și este posibil să fie nevoie să obțineți un acord scris de la compania aeriană înainte de a zbura.

De asemenea, pot exista restricții în ceea ce privește aducerea medicamentelor în anumite țări. Compania aeriană ar trebui să vă poată sfătui.

Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre sănătatea călătoriilor .

Informatii suplimentare

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!