Pot avea vaccinuri de călătorie în timpul sarcinii?

În timp ce sunteți gravidă, cel mai bine este să evitați vizitarea țărilor sau zonelor în care este necesară vaccinarea.

Vaccinuri vii

Se consideră că vaccinurile vii prezintă cel mai mare risc. Acest tip de vaccin conține o cantitate mică de virus viu, care vă poate afecta copilul.

Vaccinurile vii includ:

Este posibil să nu fie întotdeauna posibil să evitați vizitarea destinațiilor care necesită vaccinări în timp ce sunteți gravidă. Dacă acesta este cazul, adresați-vă medicului dumneavoastră de familie, care vă poate prezenta riscurile și beneficiile oricăror vaccinări puteți necesita.

Dacă există un risc ridicat de boală în zona în care călătoriți, este de multe ori mai sigur să aveți un vaccin decât să călătoriți neprotejat. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea bolilor vor fi mai nocive pentru copilul dvs. decât va fi un vaccin.

Sarcina și malaria

Femeile însărcinate sunt în special sensibile la malarie . Aceasta este o afecțiune foarte gravă, care, în cazuri grave, poate fi fatală atât pentru mamă, cât și pentru copilul ei. Malaria afectează predominant țările din:

  • Africa
  • America de Sud și America Centrală
  • Asia
  • Orientul Mijlociu

Dacă este posibil, ar trebui să evitați să călătoriți în țări din aceste zone dacă sunteți gravidă. Cu toate acestea, dacă nu puteți amâna sau anula călătoria, este disponibil tratament preventiv. Tratamentul pe care îl primiți va depinde de stadiul sarcinii.

Dacă sunteți gravidă, ar trebui să luați măsuri de precauție pentru a fi mușcat de insecte. De exemplu, ar trebui:

  • folosiți un respingător de țânțari recomandat special pentru utilizare în sarcină
  • poartă un top cu mâneci lungi, pantaloni și șosete cu lungime întreagă pentru a-ți acoperi pielea din amurg până în zori
  • dormi mereu sub o plasă de țânțari

Informatii suplimentare: