Care sunt riscurile MRSA în timpul sarcinii?

Germenii (sau bacteriile) MRSA nu fac rău de obicei persoanelor sănătoase, inclusiv femeilor însărcinate, bebelușilor și copiilor.

S-au făcut puține cercetări cu privire la efectele MRSA în timpul sarcinii. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă că purtarea de germeni MRSA în timpul sarcinii poate provoca avort sau aduce un rău copilului nenăscut.

Ce înseamnă „purtarea MRSA”?

Unii oameni poartă germeni MRSA pe piele sau în nas fără să dezvolte o infecție cu MRSA. Este posibil să nu știe că poartă MRSA, deoarece nu au simptome și nu le dăunează. Aceasta este cunoscută ca fiind colonizată cu MRSA.

Infecție cu MRSA și screening

Infecția cu MRSA se întâmplă atunci când bacteriile intră în organism printr-o pauză în piele. Este cel mai frecvent la oamenii din spital. La femeile însărcinate problemele pot fi cauzate de cezariană dacă rana se infectează. Cu toate acestea, MRSA la femeile gravide nu este frecventă.

Pentru a verifica dacă transportă MRSA, pacienților care merg la spital pentru o operație planificată li se oferă screening cu un simplu test de tampon. Dacă testul este pozitiv, se va oferi tratament .

Screeningul MRSA este, de asemenea, efectuat pentru internarea de urgență la spital.

Screening pentru MRSA în timpul sarcinii

Femeile însărcinate nu li se oferă în mod obișnuit screening pentru MRSA ca parte a îngrijirii lor antitatală. Cu toate acestea, screeningul poate fi oferit în anumite circumstanțe. De exemplu, dacă femeia:

  • este rezervat pentru o cezariană electivă (nu toate spitalele fac acest lucru; deci întotdeauna anunțați echipa dvs. de asistență medicală dacă ați avut MRSA în trecut)
  • a fost anterior infectat cu MRSA
  • are răni
  • are cateter urinar

Dacă se oferă screening-ul poate varia, în funcție de politica spitalului. Bebelușii nu sunt examinați de rutină pentru MRSA. Cu toate acestea, dacă bebelușul dvs. este internat într-o unitate de nou-născut, ei vor fi examinați pentru MRSA, iar întreaga familie poate fi tratată dacă copilul are MRSA.

Tratarea colonizării MRSA

Dacă screeningul arată că transportați MRSA, vi se va oferi tratament pentru a suprima (reduce) sau a scăpa de bacterii.

Citiți mai multe informații despre MRSA , inclusiv tratamentul pentru persoanele care efectuează MRSA.

Bebelușii care transportă MRSA pot fi, de asemenea, tratați, deși unii nu vor avea nevoie de tratament.

Tratarea infecției cu MRSA

Dacă o femeie însărcinată se infectează cu MRSA, simptomele ei pot fi tratate cu antibiotice.

Este posibil ca o mamă să îi transmită MRSA copilului în timpul nașterii normale (nașterea vaginală). MRSA poate fi transmis și de la alți bebeluși din spital, dacă îl transportă.

Dacă un copil dezvoltă o infecție cu MRSA, acesta poate fi tratat. Infecțiile grave la copii cauzate de MRSA sunt rare.

Obținerea de sfaturi

Dacă sunteți gravidă și aveți întrebări cu privire la MRSA, puteți primi sfaturi de la moașă sau medicul de familie.

Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre sarcină .

Informatii suplimentare

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!