Care sunt riscurile de scarlatină în timpul sarcinii?

Nu există dovezi că prinderea scarlatinei în timpul sarcinii va pune copilul în pericol. Cu toate acestea, dacă ești infectat în momentul nașterii, există riscul ca și copilul tău să fie infectat.

Femeile însărcinate care au fost diagnosticate cu scarlatină sunt tratate cu antibiotice, care sunt sigure de luat în timpul sarcinii și al muncii.

Simptome de scarlatină

Febra stacojie este cea mai frecventă la copiii cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani, deși oricine o poate prinde. Este cauzată de bacterii din grupul Streptococcus (strep), care este același grup de bacterii care provoacă dureri în gât.

Scarlatina are o erupție distinctivă care se simte ca o șmirghel. Pe pielea mai deschisă la culoare arată roz sau roșu. Pe pielea mai închisă poate fi mai dificil de văzut, dar încă o poți simți. Erupția începe de obicei o zi sau 2 după o durere în gât și o temperatură ridicată.

În general, scarlatina este mult mai puțin frecventă în Marea Britanie decât era înainte, deoarece infecțiile cu strep pot fi tratate cu antibiotice.

Scarlatina la femeile care au născut recent

În cazuri rare, bacteriile streptofice pot provoca infecții severe și care pot pune viața la femei care au născut recent. Acest lucru se întâmplă atunci când bacteriile care provoacă o durere în gât sunt răspândite în zona genitală.

Dacă ați născut recent, este important să vă spălați pe mâini înainte și după ce mergeți la toaletă sau schimbați tampoanele sanitare.

Când să vezi un medic sau moașă

Dacă dezvoltați o erupție cutanată când sunteți gravidă, primiți imediat sfaturi de la medicul dumneavoastră de familie sau moașa, pentru a putea diagnostica cauza acestuia.

Aflați mai multe răspunsuri la întrebări despre sarcină

Informatii suplimentare:

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!