Îmi pot duce copilul într-un avion?

Unele companii aeriene permit să zboare bebelușii cu vârsta de 2 zile, în timp ce alții vor permite doar bebelușii care au cel puțin 2 săptămâni la bord.

Nu există reglementări specifice cu privire la acest aspect, așa că consultați compania aeriană înainte de rezervare. În unele cazuri, dacă bebelușul dvs. are mai puțin de 2 săptămâni, vi se poate solicita să furnizați o scrisoare de la medicul dumneavoastră care să ateste că sunt apți să zboare.

Dacă ați născut prin cezariană , este posibil să nu vi se permită să zburați decât după efectuarea controlului dvs. postnatal de 6 săptămâni și dacă medicul dumneavoastră vă oferă totul clar.

Siguranța călătoriilor

Dacă ți-ai rezervat un loc copilului, va trebui, de asemenea, să pre-rezervați un pătuț în zbor pentru ei. Acestea sunt de obicei disponibile doar pentru zboruri cu cursă lungă.

În mod alternativ, vă puteți aranja cu compania aeriană pentru a aduce un scaun auto pentru copii. Copiilor foarte mici nu trebuie să li se permită să stea într-un scaun normal de avion pentru adulți, fără pătuț de călătorie sau echivalent.

Ar trebui să evitați să luați un bebeluș în anumite părți ale lumii unde ar putea fi expuși la boli cu care sunt prea mici pentru a fi vaccinați.

De exemplu, bebelușii mai mici de 6 luni nu pot primi vaccinare împotriva febrei galbene din cauza riscului de a dezvolta encefalită , în timp ce bebelușii mai mici de 2 luni nu pot lua comprimate anti-malarie.

GOV.UK oferă sfaturi de călătorie și sănătate pentru diferite țări din lume.

Pașapoarte pentru copii

Nu uitați că, din cauza unei modificări a legii, copiii nu mai pot călători în pașaportul părinților. Va trebui să solicitați un pașaport pentru copilul dvs. dacă călătorește într-o țară străină.

Informatii suplimentare: