De câtă sare au nevoie bebelușii și copiii?

Bebelușii și copiii au nevoie doar de o cantitate foarte mică de sare în dieta lor. Cu toate acestea, deoarece sarea este adăugată la o mulțime de alimente pe care le cumpărați, precum pâine, fasole coapte și chiar biscuiți, este ușor să aveți prea mult.

Cantitatea maximă recomandată de sare pentru bebeluși și copii este:

  • până la 12 luni – mai puțin de 1 g de sare pe zi (mai puțin de 0,4 g sodiu)
  • 1 – 3 ani – 2 g sare pe zi (0,8 g sodiu)
  • 4 – 6 ani – 3 g sare pe zi (1,2 g sodiu)
  • 7-10 ani – 5 g sare pe zi (2 g sodiu)
  • 11 ani și peste – 6 g sare pe zi (2,4 g sodiu)

Bebelusii care sunt alaptati primesc cantitatea potrivita de sare prin laptele matern. Formula sugarului conține o cantitate similară de sare cu laptele matern.

Când începeți să introduceți alimente solide, amintiți-vă să nu adăugați sare alimentelor pe care le oferiți copilului dvs., deoarece rinichii lor nu pot face față. De asemenea, ar trebui să evitați să oferiți bebelușului dvs. alimente gata preparate, care nu sunt făcute special pentru bebeluși, cum ar fi cerealele pentru micul dejun, deoarece acestea pot fi, de asemenea, bogate în sare.

Obțineți mai multe sfaturi despre introducerea copilului în alimente solide (înțărcarea) .

Multe alimente produse pentru copii pot fi destul de bogate în sare, așa că este important să verificați informațiile nutriționale înainte de a cumpăra. Conținutul de sare este de obicei dat ca cifre pentru sodiu. Ca ghid brut, produsele alimentare care conțin mai mult de 0,6g sodiu la 100 g sunt considerate a fi sărace. Puteți calcula cantitatea de sare din alimente înmulțind cantitatea de sodiu cu 2,5. De exemplu, 1g de sodiu per 100g este același ca 2,5g sare pentru 100g.

Puteți reduce cantitatea de sare pe care o are copilul dvs. prin evitarea gustărilor sărate, precum crispe și biscuiți și schimbându-le în schimb pentru gustări cu sare scăzută. Încercați opțiuni sănătoase, cum ar fi fructe uscate, bețe de legume crude și fructe tocate pentru a menține lucrurile variate.

A vă asigura că copilul dvs. nu mănâncă prea multă sare înseamnă că vă ajutați să vă asigurați că nu dezvoltă un gust pentru mâncare sărată.

Aflați mai multe despre sare și alte alimente pe care ar trebui să le evitați să-i dați bebelușului .

Informatii suplimentare: