Cum pot să-mi păstrez copilul în siguranță pe vreme caldă?

Bebelușii și copiii mici se pot îmbolnăvi pe vreme foarte caldă. Sănătatea lor poate fi grav afectată de:

Încercați aceste sfaturi pentru a vă menține copilul fericit și sănătos în căldură.

Siguranța la soare

Păstrați copilul la rece și protejați-i de soare.

 • Bebelusii cu varsta mai mica de 6 luni trebuie feriti de lumina soarelui direct. Pielea lor conține melanină prea mică, care este pigmentul care conferă pielii, părului și ochilor culoarea lor și oferă o anumită protecție împotriva soarelui.
 • De asemenea, bebelușii mai în vârstă ar trebui să fie feriți de soare cât mai mult posibil, în special vara și între 11 și 15:00, când soarele este cel mai puternic. Dacă ieșiți când este cald, atașați un parazol sau o umbrelă de soare pe fotoliul împingător al copilului dvs. pentru a le feri de lumina directă a soarelui.
 • Aplicați o protecție solară cu un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30 de ani pe pielea copilului. Asigurați-vă că produsul protejează și împotriva razelor UVA și UVB. Multe mărci produc protecție solară special pentru bebeluși și copii mici, deoarece aceste produse conțin mai puține aditivi care ar putea irita pielea. Aplicați sunetul în mod regulat, în special dacă copilul dvs. este în interiorul și în afara mării sau a piscinei.
 • Asigurați-vă că copilul dvs. poartă o rază de soare cu o margine largă sau o clapă lungă în spate pentru a-și proteja capul și gâtul de soare.

Evitați deshidratarea

La fel ca adulții, bebelușii și copiii mici trebuie să bea multe lichide pentru a nu se deshidrata.

De la 0 la 6 luni

 • Bebelușii complet alăptați nu au nevoie de apă până când au început să mănânce alimente solide. În timpul vremii călduroase, pot dori să alăpteze mai mult decât de obicei.
 • Dacă vă hrăniți cu biberonul, precum și alimentele obișnuite cu lapte, puteți oferi bebelușului o apă fiartă răcită. Dacă copilul tău se trezește noaptea, probabil vor dori lapte. Dacă au avut alimentele obișnuite cu lapte, încercați și apă fiartă răcită.
 • Amintiți-vă că puteți solicita vizitatorilor dumneavoastră sau unui alt profesionist din domeniul sănătății sfaturi despre orice problemă de îngrijire a bebelușilor, sfaturi vor fi apoi adaptate pentru a satisface nevoile copilului dumneavoastră.

De la aproximativ 6 luni

 • Odată ce ați început să introduceți alimente solide, ar trebui să oferiți bebelușului dvs. băuturi de apă dintr-o cană sau pahar cu mese. Nu uitați că laptele matern sau formula pentru sugari ar trebui să fie principalele lor băuturi în primul an. Pe vreme caldă, poate fi necesar să oferiți și alte apă în afara meselor.

De la 12 luni

 • Apa, laptele matern sau laptele integral de vaci ar trebui să fie principalele băuturi ale bebelușului tău. Pe vreme caldă, puteți încerca să le dați lolliesuri congelate obținute din apă simplă sau din suc de fructe foarte diluat pentru a ajuta la menținerea lor hidratată. Lăuturile obținute din sucul de fructe diluat trebuie administrate doar în timpul mesei, deoarece acestea pot provoca cariile dinților.
 • Pentru copiii mai mari, dă-le o mulțime de fructe și salată pentru a ajuta la menținerea nivelului de lichide. Nu uitați că sucul de fructe sau smoothie-urile nediluate nu trebuie administrat copiilor până la vârsta de 5 ani.

Citiți mai multe despre băuturi și căni pentru bebeluși și copii mici .

Păstrarea la rece

Urmați sfaturile de mai jos pentru a vă ajuta să vă mențineți copiii reci și în siguranță pe vreme caldă.

 • Joaca într-o piscină de padel este o modalitate bună de a păstra copiii reci și copiii. Păstrați piscina la umbră în timpul vremii foarte calde și supravegheați copiii în orice moment.
 • Rulați-le o baie rece înainte de culcare.
 • Mențineți dormitorul copilului la rece în timpul zilei închizând jaluzele sau perdele. Puteți utiliza, de asemenea, un ventilator pentru a circula aerul în cameră.
 • Păstrați hainele de noapte și hainele la minimum. Dacă bebelușul tău cu piciorul sau împinge copertinele în timpul nopții, ia în considerare să le pui doar cu un scutec cu o singură foaie bine securizată, care să nu se desfășoare și să nu-și acopere fața sau să se încurce în timpul nopții.
 • Un termometru pentru creșă vă va ajuta să monitorizați temperatura camerei copilului. Bebelușul tău va dormi cel mai confortabil atunci când camera lor este cuprinsă între 16 și 20 ° C.

Informatii suplimentare: