Pot călători într-un avion dacă am o turnare din ipsos?

Cel mai bine este să consultați operatorul de călătorie sau compania aeriană.

Unele companii aeriene vă solicită să așteptați 24 de ore după ce s-a montat o distribuție de ipsos pentru zboruri mai puțin de 2 ore și 48 de ore pentru zboruri mai lungi.

Acest lucru se datorează faptului că există riscul de a se umfla după ce prima dată este montat un turnaj de ipsos, ceea ce vă poate afecta circulația.

Dacă intenționați să zburați cu o piesă de ipsos nou montată, poate fi necesar să o împărțiți.

Acest lucru este făcut pentru a preveni umflarea și pentru a reduce riscul de tromboză venoasă profundă (DVT) și sindromul compartimentului , o afecțiune potențial gravă cauzată de umflare.

Asigurați-vă că spuneți echipei de asistență medicală care vă tratează dacă veți zbura în curând.

Este posibil să fie nevoie să înlocuiți distribuția dvs. când ajungeți la destinație și să vă împărțiți din nou înainte de a pleca acasă.

Dacă ambele picioare sunt în ipsos, este puțin probabil să poți zbura. Contactați operatorul de călătorie sau compania aeriană pentru sfaturi.

Locul tău în avion

Dacă aveți o gât superior a corpului sau piciorul se află într-o ghips de tencuială sub genunchi și puteți îndoi genunchiul, veți putea sta într-un scaun normal.

În cazul în care distribuția de tencuială acoperă genunchiul dvs., nu veți putea să-l îndoiți, așa că va trebui să faceți aranjamente speciale pentru scaune cu compania aeriană.

Multe companii aeriene vă vor cere să cumpărați locuri suplimentare în aceste condiții.

Nu veți putea să stați lângă una dintre ieșirile de urgență, unde locurile au mai mult spațiu pentru picioare, decât dacă veți putea să vă deplasați cu ușurință în caz de urgență.

Ajutor pentru scaune cu rotile

Dacă aveți o distribuție pe picior și aveți nevoie de un scaun cu rotile pentru a vă deplasa în aeroport și pentru a urca în avion, spuneți-vă companiei aeriene cât mai curând posibil.

Ele pot aranja ca un scaun cu rotile să vă întâlnească la ambele capete ale călătoriei. De obicei nu există nicio taxă suplimentară pentru acest serviciu.

Folosind cârje

Dacă folosești cârje pentru a-ți susține greutatea, trebuie să-i anunți companiei aeriene.

Majoritatea companiilor aeriene vă vor permite să vă luați cârligele în avion, dar va trebui să fie depozitate în zbor în timpul zborului.

Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre sănătatea călătoriilor .

Informatii suplimentare

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!