Este sigur să zbori cu un timpan perforat?

Da, este sigur să zburați cu o timpană perforată . Dar dacă ați avut o intervenție chirurgicală pentru a repara un timpan perforat (meringoplastie), nu ar trebui să zburați până când medicul sau chirurgul nu spune că este sigur să faceți acest lucru.

Ce este o timpană perforată?

Timpul este un strat subțire de țesut care separă urechea exterioară de urechea medie. Dacă aveți o timpană perforată sau ruptă, înseamnă că există o gaură sau o lacrimă.

Un timpan perforat este de obicei lăsat să se vindece de la sine, dar chirurgia poate fi uneori folosită pentru repararea acestuia. Citiți mai multe despre tratarea unui timpan perforat .

Zburând cu o timpană perforată

Când zbori, presiunea aerului din jurul tău se schimbă rapid, în special în timpul decolării și aterizării, ceea ce poate provoca dureri sau disconfort la ureche.

Când aveți o timpană perforată, presiunea aerului din urechea medie se poate echilibra mai ușor cu presiunea aerului din jur, deoarece aerul poate trece prin orificiu. Aceasta înseamnă că zborul cu o timpană perforată poate provoca de fapt mai puțin disconfort decât de obicei.

Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre sănătatea călătoriilor .

Informatii suplimentare