Cum îmi pot amâna perioada?

Nu există nici o modalitate garantată de a amâna perioada, dar poate fi posibil dacă luați pilula contraceptivă combinată.

Luând 2 pachete de pilule combinate înapoi

Dacă luați o pilulă contraceptivă combinată , puteți amâna perioada luând 2 pachete înapoi.

Cum faceți acest lucru va depinde de ce pastilă luați.

Exemple sunt:

 • pastile monofazice de 21 de zile, cum ar fi Microgynon și Cilest – luați o pastilă combinată timp de 21 de zile, urmată de 7 zile fără pilule, când aveți o sângerare (perioadă). Pentru a vă întârzia perioada, începeți un pachet nou de pastile imediat după ce terminați ultima pastilă și pierdeți pauză de 7 zile.
 • pastile de zi cu zi (ED), cum ar fi Microgynon ED și Lorynon ED – luați o pastilă combinată în fiecare zi. Primele 21 de pastile sunt pastile active, iar următoarele 7 pastile sunt pastile inactive sau manechine, când ai perioada. Pentru a întârzia perioada, pierdeți și aruncați pastilele manechin și începeți imediat pastilele active într-un pachet nou.
 • pastile fazice de 21 de zile, cum ar fi Binovium, Qlaira și Logynon – amestecul de hormoni din fiecare pastilă este diferit, în funcție de faza în care vă aflați. Trebuie să luați aceste pilule în ordinea corectă pentru a avea o contracepție eficientă. Adresați-vă farmacistului, clinicii de contracepție comunitară sau medicului medical pentru mai multe informații.

A lua pilule contraceptive în modurile descrise mai sus nu va afecta modul în care funcționează ca contraceptive.

Dacă nu sunteți sigur pe ce pilulă vă aflați sau care sunt pastilele din pachet, vă rugăm să discutați cu farmacistul, clinica de contracepție comunitară sau medicul de familie.

Evitați să luați mai mult de 2 pachete fără pauză, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră de familie spune că puteți.

Există riscul de a prezenta reacții adverse, cum ar fi:

 • simtindu-se bolnav
 • a fi bolnav
 • diaree
 • sângerare vaginală neașteptată

Pilula contraceptivă numai cu progestogen

Dacă luați o pilulă contraceptivă numai pentru progestativ , nu puteți amâna perioada luând 2 pachete înapoi.

Dar este posibil să puteți trece la pilula contraceptivă combinată sau să luați un alt medicament pentru a întârzia perioada.

Dacă nu sunteți sigur ce tip de pilule luați, adresați-vă farmacistului, clinicii de contracepție comunitară sau medicului medical pentru consultanță.

Dacă nu luați o pilulă contraceptivă

Consultați medicul de familie pentru sfaturi dacă doriți să amânați perioada și nu luați pilula contraceptivă combinată.

S-ar putea să vă poată prescrie medicamente numite noretisteron pentru a vă întârzia perioada.

Medicul dumneavoastră vă va sfătui când să luați noretisteron și pentru cât timp.

De obicei, vi se vor prescrie 3 comprimate de noretisteron pe zi, începând cu 3 până la 4 zile înainte de a vă aștepta ca perioada dvs. să înceapă.

Perioada dvs. ar trebui să ajungă la 2 până la 3 zile de la încetarea administrării medicamentelor.

Dar noretisteronul nu acționează ca un contraceptiv atunci când este utilizat în acest fel, așa că ai putea rămâne însărcinată.

Va trebui să utilizați un alt tip de contraceptive, cum ar fi prezervativul.

Și noretisteronul poate să nu fie potrivit dacă aveți un istoric de cheaguri de sânge .

Cât de bine funcționează în perioadele de întârziere variază, de asemenea, între femei.

Unele femei care iau noretisteron au raportat reacții adverse, cum ar fi:

 • tandrețe mamară
 • greaţă
 • durere de cap
 • tulburări de dispoziție și conducere sexuală

Trecerea la sau începutul pilulei contraceptive combinate

Dacă în prezent utilizați un alt tip de contracepție , trecerea la pilula contraceptivă combinată vă va permite să amânați perioada.

De asemenea, este posibil să începeți să luați pilula combinată dacă nu utilizați deja contracepție.

Este posibil să fie nevoie să începeți să luați această pilulă cu câteva săptămâni înainte de momentul în care doriți să amânați perioada dvs. și nu este potrivită pentru toată lumea.

Dacă treceți la sau începeți pilula contraceptivă combinată, este posibil să fie necesar să utilizați contraceptive suplimentare în primele zile de la administrarea acesteia.

Adresați-vă farmacistului, clinicii de contracepție comunitară sau medicului medical pentru mai multe informații și sfaturi.

Informatii suplimentare