Poți deveni dependent de sex?

Experții nu sunt de acord cu privire la posibilitatea de a deveni dependent de sex.

Unii experți în relații de sex și relații cred că oamenii pot deveni dependenți de sentimentul plăcut sau „înalt” experimentat în timpul actului sexual și al activității sexuale, dar alții nu sunt de acord.

Ce este dependența de sex?

Serviciul de consiliere în relații Relate descrie dependența de sex drept orice activitate sexuală care se simte „scăpat de control”. Aceasta ar putea fi relații sexuale cu un partener, dar poate însemna, de asemenea, activități precum pornografie, masturbare, vizitarea prostituatelor sau folosirea liniilor de chat.

Pentru majoritatea oamenilor, aceste comportamente nu provoacă probleme grave. Dar unele persoane nu sunt în măsură să controleze aceste îndemnuri și acțiuni, în ciuda dificultăților pe care le pot provoca în relațiile, finanțele și viața lor profesională.

Unele persoane pot avea, de asemenea, o dependență de sex și de activități sexuale pentru a amortiza orice emoții negative și experiențe dificile. Acest lucru poate avea un efect negativ asupra calității vieții persoanei și asupra celor din jurul ei.

Sprijin pentru persoanele cu dependență de sex

Dacă credeți că puteți avea dependență de sex, există o mulțime de sprijin disponibil. Puteți găsi utile următoarele link-uri: