De ce m-a taxat medicul stomatolog pentru tratament privat?

Trebuie să fiți taxat pentru tratament dentar privat numai dacă ați acceptat să efectuați lucrări dentare private.

Când vizitați un medic stomatolog, acestea vor începe prin examinarea gurii și a dinților. Dacă cred că aveți nevoie de tratament, ar trebui să vă ofere un plan scris de tratament dentar personal.

De obicei, planurile de tratament nu sunt date pentru Banda 1 sau tratament dentar urgent, dar puteți solicita unul.

Majoritatea medicilor stomatologi oferă atât , cât și tratament privat. Dentistul dumneavoastră ar trebui să:

  • explicați ce tratamente sunt disponibile pe
  • explicați ce tratamente sunt disponibile doar în privat
  • asigurați-vă că știți cât va costa tratamentul dvs. și orice tratament privat

Plan de tratament

Înainte de a efectua orice tratament stomatologic, medicul stomatolog trebuie să vă solicite să vă semnați planul personal de tratament dentar.

Acest lucru confirmă tratamentul dentar pe care îl va face medicul stomatolog și suma pe care va trebui să o plătiți pentru tratamentul pe . Dacă ați discutat cu medicul dumneavoastră stomatologic despre tratamentul stomatologic privat, detaliile și costurile pentru acestea vor fi listate separat pe același formular.

Dacă nu vi se oferă un plan de tratament pentru bandă 2 sau 3 tratamente, adresați-vă medicului stomatolog.

Pentru mai multe informații despre benzile dentare , consultați Ce este inclus în fiecare încărcare a benzilor dentare ?

Tratament dentar

va oferi tot tratamentul pe care medicul stomatolog îl consideră necesar pentru a vă menține sănătos dinții, gingiile și gura.

Aceasta înseamnă că, dacă medicul stomatolog spune că „aveți nevoie” de un anumit tip de tratament, acesta va fi disponibil pe . Nu trebuie să vi se ceară să o plătiți în privat.

Pentru mai multe informații, consultați Care tratamente dentare sunt disponibile pe ?

Alegerea tratamentului privat

Tratamentul dentar nu acoperă niciun tratament cosmetic, de exemplu albirea dinților, care sunt doar pentru a vă îmbunătăți aspectul și nu este necesar din punct de vedere clinic.

Cu toate acestea, puteți alege să faceți această lucrare stomatologică în mod privat. În acest caz, veți fi taxat în mod privat și medicul stomatolog trebuie să vă asigurați cât de mult va costa acest lucru înainte de începerea tratamentului.

Ce se întâmplă dacă am fost acuzat greșit?

Dacă credeți că sarcinile dvs. dentare sunt greșite, ar trebui să discutați mai întâi cu medicul stomatolog sau cu persoana de la chirurgia dentară responsabilă de feedback-ul pacientului.

Dacă ați plătit pentru tratament , dar credeți că ați plătit prea mult, ar trebui să discutați acest lucru cu medicul stomatolog. Vor ști ce muncă a fost făcută și dacă a fost tratament sau un amestec de și tratament privat.

Medicul stomatolog poate aranja o rambursare dacă aveți nevoie de una.

Făcând o plângere

Dacă nu sunteți mulțumit de răspunsul medicului stomatolog cu privire la acuzații, consultați Cum mă plâng de tratamentul meu dentar?

Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre sănătatea dentară .

Informatii suplimentare