Îmi pot repara sau înlocui ochelarii pe ?

Anumite grupuri de persoane au dreptul să ajute la costul reparației sau înlocuirii ochelarilor sau lentilelor de contact.

Pentru a beneficia de ajutor cu costul reparației sau înlocuirii, ochelarii sau lentilele de contact nu trebuie să fie acoperite de garanție, asigurare sau servicii post-vânzare.

copii

Copiii sub 16 ani au dreptul la un voucher de reparație / înlocuire optică . Acest voucher ajută la costurile înlocuirii sau repararii ochelarilor sau lentilelor de contact ale copilului dvs. în cazul în care acestea le pierd sau le deteriorează.

Adulți

Dacă aveți 16 ani sau peste, aveți dreptul să vă ajutați cu costurile de reparație sau înlocuire, dacă se aplică ambele dintre următoarele:

  • sunteți eligibil pentru un voucher optic
  • aveți o boală care a cauzat pierderea sau deteriorarea ochelarilor sau lentilelor de contact

Înainte ca medicul oftalmolog sau optometristul (amândoi să fie calificat pentru a efectua teste oculare) poate emite un voucher optic pentru a ajuta la costurile de reparație sau înlocuire, trebuie să fie de acord că pierderea sau deteriorarea au fost cauzate de boală. Pentru mai multe informații consultați practica dvs. optică.

Care este valoarea unui voucher optic ?

Valoarea voucherului dvs. va depinde de ce parte a ochelarilor trebuie să fie reparată sau înlocuită. Aceasta poate fi:

  • o lentilă
  • ambele lentile
  • partea din față a cadrului
  • latura cadrului
  • întregul cadru

Practica dvs. optică vă poate spune cât valorează voucherul dvs. .

Obținerea de sfaturi

Practicianul dumneavoastră oftalmic vă poate spune dacă vă calificați pentru ajutor financiar cu repararea sau înlocuirea ochelarilor și vă poate oferi un voucher dacă aveți dreptul la unul.

Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre serviciile și tratamentele .

Informatii suplimentare: