De ce să-mi schimb dieta după un atac de cord?

Modificarea regimului alimentar poate ajuta la reducerea riscului de a face un alt atac de cord .

Alte modificări ale stilului de viață, cum ar fi consumul mai puțin de alcool , exercițiile fizice obișnuite , renunțarea la fumat (dacă fumezi) și menținerea unei greutăți sănătoase pot fi de asemenea utile.

Citiți mai multe despre modificarea stilului de viață după ce ați făcut un atac de cord .

dieta mediteraneana

Există dovezi care arată că consumul unei diete în stil mediteranean vă poate reduce riscul de a face un alt atac de cord.

Pentru a face dieta mai mediteraneană puteți:

  • mănâncă mai multe fructe, salată și legume
  • mănâncă mai multe întregi, nuci și semințe
  • mananca mai mult peste
  • mananca mai putina carne
  • alegeți produse obținute din uleiuri vegetale și vegetale, cum ar fi uleiul de măsline, mai degrabă decât produsele lactate, cum ar fi untul și brânza

Pește gras

Ar trebui să mănânci cel puțin 2 porții de pește pe săptămână, inclusiv o porție de pește gras.

Peștele gras este o sursă bogată de acizi grași omega-3, care ajută la prevenirea bolilor de inimă.

Exemple de pește uleios includ:

  • hering
  • sardine
  • macrou
  • somon
  • păstrăv

O porție este de aproximativ 140g, ceea ce este echivalent cu un mic conserve de pește gras sau o fileă mică de pește proaspăt.

Citiți mai multe despre peștele gras .

Moduri mai sănătoase de a găti

Nu prăjiți sau prăjiți mâncarea în grăsimi. În schimb, pregătește-ți și gătește-ți mâncarea folosind metode sănătoase, precum:

  • aburire
  • braconaj
  • coacere
  • se amestecă-prăjire
  • făcând o caserolă
  • folosind cuptorul cu microunde

Sosurile de unt, de cheesy sau cremoase tind să fie bogate în grăsimi. În schimb, încercați să adăugați aromă sosurilor dvs. folosind condimente, ierburi și suc de lămâie.

Alimente de evitat

Evitați alimentele cu conținut ridicat de:

  • grăsimi saturate (aceasta este indicația actuală, deși sunt necesare studii suplimentare privind grăsimile saturate)
  • sare
  • zahăr

Alimentele care conțin cantități mari de grăsimi, sare sau zahăr includ:

  • mancare prajita
  • dulciuri și produse de cofetărie
  • Concluzii
  • hrana procesata
  • alimente preambalate

Citiți mai multe despre alimentația sănătoasă .

Suplimente de evitat

Nu luați suplimente de beta-caroten (beta-carotenul este un tip de vitamina A ). Cercetările au arătat că administrarea acestor suplimente poate crește riscul de a face un alt atac de cord.

De asemenea, a lua suplimente de vitamina C , vitamina E sau acid folic nu va ajuta la prevenirea unui alt atac de cord. Nu există dovezi care să sugereze că luarea oricăruia dintre aceste suplimente va avea vreun beneficiu.

Informatii suplimentare: