Pot să iau o rețetă pentru altcineva?

Da, puteți ridica o rețetă în numele altcuiva. Rețeta poate fi fie electronică, fie pe rețetă pe hârtie.

Colectarea unei rețete electronice de la o farmacie în numele altcuiva

Cele mai multe rețete sunt trimise electronic direct la o farmacie de la chirurgia Medic de familie. Așadar, nu este necesară predarea unei rețete de hârtie,

Persoana pentru care se află rețeta poate alege farmacia sau distribuitorul unde este trimisă rețeta.

Puteți colecta medicamentul în numele lor dacă persoana a spus farmaciei că este fericit pentru dumneavoastră.

Colectarea unei rețete de hârtie de la un medic de familie sau o farmacie în numele altcuiva

Ocazional, o intervenție chirurgicală Medic de familie va emite o rețetă de hârtie. O rețetă de hârtie poate fi dusă la orice farmacie sau distribuitor.

Puteți colecta o rețetă de hârtie de la o intervenție chirurgicală pentru un prieten sau o rudă dacă acea persoană a spus intervenția chirurgicală că este fericită pentru dumneavoastră. De obicei, vi se va cere să confirmați numele și adresa persoanei pentru care colectați rețeta.

Chirurgia Medic de familie nu este obligată în mod legal să vă verifice identitatea, dar unele intervenții chirurgicale pot solicita dovezi de identitate pentru a preveni prescrierea greșită.

Puteți lua o rețetă la farmacie pentru a colecta medicamentul altcuiva pentru ei. Pacientul trebuie să completeze partea 1 a formularului de rețetă (FP10), iar persoana care colectează medicamentul trebuie să completeze părțile 2 și 3.

În cazul în care un pacient trebuie să plătească taxe pe bază de rețetă, suma corectă trebuie să fie înscrisă în partea 2. Dacă este scutit de la plata taxelor pe bază de rețetă, trebuie furnizate dovezi corecte.

Farmacistul va verifica partea din spate a formularului FP10 pentru a se asigura că este semnat și că categoria corespunzătoare este bifată dacă persoana este scutită de plata taxelor și acțiuni în numele lor și ai permisiunea.

Dacă aveți un certificat de plată de plată pe bază de rețetă (PPC) , îl puteți utiliza numai pentru rețetele care v-au fost eliberate, dar nu și dacă colectați o rețetă pentru altcineva.

Se poate emite o taxă de penalizare dacă este formulată o cerere de scutire falsă, iar persoana care formulează cererea falsă poate fi urmărită penal. Se efectuează verificări de rutină.

Colectarea „medicamentului controlat” de la o farmacie în numele altcuiva

Medicamentele controlate includ morfină, petidină și metadonă.

Medicamentele controlate sunt uneori folosite greșit, astfel încât acestea au controale legale mai stricte asupra furnizării lor.

Dacă colectați un „medicament controlat” pentru altcineva, farmacistul vă poate solicita dovada identității. De asemenea, aceștia pot confirma cu pacientul că medicamentul este colectat de altcineva.

Informatii suplimentare

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!