Testul electrolitului

Un test de electroliți poate ajuta la determinarea dacă există un dezechilibru de electroliți în organism.

Electroliții sunt săruri și minerale, precum sodiu, potasiu, clorură și bicarbonat, care se găsesc în sânge. Ele pot conduce impulsuri electrice în corp.

Testul este uneori efectuat în timpul unei examinări fizice de rutină sau poate fi folosit ca parte a unui set mai cuprinzător de teste.

De exemplu, nivelul dvs. de electroliți poate fi verificat dacă vi se prescriu anumite medicamente, cum ar fi diureticele sau inhibitorii enzimei care transformă angiotensina (ACE), care sunt adesea folosiți pentru a trata tensiunea arterială ridicată .

Pe lângă verificarea nivelului de electroliți în sânge, un panou de electroliți (un grup de analize specifice de sânge) poate fi, de asemenea, utilizat pentru a afla dacă există un dezechilibru acid-bazic (un interval normal de pH al sângelui arterial este de 7,35 la 7,45).

Un test de electrolit poate fi, de asemenea, utilizat pentru a monitoriza eficacitatea tratamentului pentru un dezechilibru care afectează funcționarea unui organ.

Tratamentul pentru un dezechilibru electrolit va depinde de care electrolitul este în afara echilibrului și de cât. De exemplu, dacă aveți un dezechilibru de sodiu, vă poate recomanda să reduceți aportul de sare (dacă sodiu este prea mare) sau să reduceți aportul de lichide (dacă sodiu este prea scăzut).

Citiți mai multe despre testul electrolitului la Lab Tests Online UK.