Siguranța telefonului mobil

Aproximativ 95% dintre adulții din Marea Britanie dețin sau folosesc un telefon mobil și sunt o parte esențială a vieții multor oameni. Au existat îngrijorari că undele radio pe care le produc și le primesc pot fi nesigure.

Aceste unde radio sunt un tip de consum redus de energie, non-ionizante electromagnetice radiație , o clasă de radiații , care include , de asemenea , lumina vizibila, ultraviolete (UV) și radiațiile infraroșii.

S-a exprimat îngrijorarea că expunerea prelungită sau frecventă la undele radio ar putea crește riscul unei persoane de probleme de sănătate, cum ar fi cancerul .

Dar cele mai actuale cercetări sugerează că este puțin probabil ca undele radio de la telefoanele mobile sau stațiile de bază să crească riscul unor probleme de sănătate.

Cercetătorii recunosc că aceste dovezi se bazează pe utilizarea telefoanelor mobile în ultimii 20 de ani și încă există o anumită incertitudine cu privire la posibile efecte asupra sănătății de la utilizarea unui telefon mai mult decât acesta.

Aflați mai multe despre riscurile utilizării telefonului mobil

Ce cercetări au fost făcute pentru siguranța lor?

Începând cu anii 90, s-au efectuat o mare cantitate de cercetări științifice cu privire la efectele potențiale asupra sănătății ale utilizării telefonului mobil.

Recenzii mari ale cercetărilor publicate au ajuns la concluzia că, în general, dovezile nu sugerează că undele radio de la telefoanele mobile cauzează probleme de sănătate.

Aceasta include cercetarea efectuată de:

Dar încă sunt necesare cercetări pentru a verifica dacă nu există efecte asupra sănătății din expunerile pe termen lung (folosind un telefon mobil mai mult de 20 de ani).

Citiți mai multe despre această cercetare în întrebări frecvente despre siguranța telefonului mobil .

Telefoane mobile și conducere

Utilizarea unui telefon mobil în timpul conducerii este considerată cel mai mare risc pentru sănătate pe care îl prezintă telefoanele mobile.

Îți poate crește schimbările de a avea un accident și este ilegal să folosești un telefon mobil portabil în timp ce conduci sau călărești o motocicletă.

Departamentul pentru Transport recomandă următoarele recomandări pentru utilizarea în siguranță a telefoanelor mobile în mașini:

  • mențineți telefonul mobil oprit când conduceți – puteți utiliza mesageria vocală, un serviciu de mesaje sau redirecționarea apelurilor pentru a vă ridica mesajele la sfârșitul călătoriei
  • dacă aveți nevoie să folosiți telefonul mobil, opriți-vă într-un loc sigur – nu vă opriți pe umărul dur al unei autostrăzi decât dacă este o urgență
  • evitați utilizarea unui dispozitiv hands-free – acestea pot fi la fel de distractive ca și telefoanele portabile

Aflați mai multe despre utilizarea telefoanelor mobile în timpul conducerii și legii

Reducerea expunerii la telefoanele mobile

Dacă aveți probleme, există diverse măsuri pe care le puteți lua pentru a reduce expunerea la undele radio produse de telefoanele mobile.

De exemplu:

  • Efectuați doar apeluri scurte pe telefonul dvs. mobil și evitați să îl utilizați mai mult decât este necesar.
  • Copiii ar trebui să folosească telefoanele mobile doar în scopuri esențiale și să mențină scurt toate apelurile.
  • Utilizați un kit hands-free pentru a vă menține telefonul cât mai departe de capul dvs. și pentru a ține telefonul mobil departe de corp atunci când este în regim de așteptare.
  • Folosiți-vă telefonul doar atunci când recepția este puternică – acest lucru este adesea indicat de bare de energie pe ecranul telefonului. Recepția slabă face ca telefonul să utilizeze mai multă energie pentru a comunica cu stația de bază.
  • Luați în considerare rata specifică de absorbție (SAR) a unui telefon mobil înainte de a-l cumpăra – aceasta este cantitatea de energie a undelor radio care este absorbită în organism. Retailerii de telefoane mobile au responsabilitatea de a vă pune la dispoziție aceste informații înainte de a cumpăra.