Fluorul

Fluorura este un mineral care se găsește în mod natural, găsit în apă în cantități diferite, în funcție de locul în care locuiești în Marea Britanie.

Poate ajuta la prevenirea cariilor dentare, motiv pentru care se adaugă la numeroase mărci de pastă de dinți și, în unele zone, la alimentarea cu apă printr-un proces numit fluorizare.

Carița dinților

Cariile dentare, cunoscute și sub denumirea de carie dentară sau carii dentare, reprezintă o problemă majoră de sănătate la nivel mondial și este încă o mare problemă în Marea Britanie. În ciuda faptului că poate fi prevenit, este unul dintre cele mai frecvente motive pentru internarea în spital la copii.

Cariile dinților reprezintă distrugerea țesutului dentar cauzat de acizii produși de bacterii în placa dentară. Placa dentară este un film lipicios care se formează constant pe dinți. De fiecare dată când aveți mâncare și băuturi zaharoase, bacteriile din placă produc acid care atacă dinții.

Dacă mănânci sau bei alimente zaharoase frecvent pe parcursul zilei, ai mai multe „atacuri acide”, care pot duce la cariile dinților. Acest lucru poate duce în cele din urmă la cavități (găuri) dinți și infecție, motiv pentru care uneori dinții trebuie eliminați.

Citiți mai multe despre cauzele cariilor dentare .

Pasta de dinti cu fluor

Spălarea dinților temeinici cu pasta de dinți cu fluor este una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a cariilor dentare.

Sunt disponibile o serie de paste de dinți care conțin diferite niveluri de fluor. Cantitatea de fluor din pasta de dinți poate fi găsită pe partea laterală a tubului și este măsurată în părți per milion (ppm).

Cele mai eficiente sunt pastele de dinți care conțin fluorură de la 1.350 la 1.500 ppm. Medicul stomatolog vă poate sfătui să utilizați pastă de dinți cu rezistență mai mare dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră riscați în mod special să aibă carițe dentare.

  • Copiii sub 3 ani ar trebui să periaze de două ori pe zi, cu un frotiu de pastă de dinți conținând cel puțin 1.000 ppm fluor.
  • Copiii între 3 și 6 ani trebuie să periați cel puțin de două ori pe zi cu o cantitate de pastă de dinți cu dimensiuni de peste 1000 ppm.
  • Adulții trebuie să periați cel puțin de două ori pe zi cu o pastă de dinți conținând fluorură de 1.350-1.500 ppm.

Nu folosiți apa de gură în același timp cu periajul. Folosiți-l la un moment alternativ, deoarece spală fluorul din pasta de dinți

Citiți mai multe despre:

Tratamente dentare cu fluor

Clatirea gurii de fluor

Clătirea gurii de fluor poate fi prescrisă adulților și copiilor cu vârsta peste 8 ani și care au carițe dentare. Acestea trebuie utilizate în fiecare zi, pe lângă periajul de două ori pe zi cu pastă de dinți care conține cel puțin 1.350 ppm fluorură.

Clătirile trebuie folosite în diferite momente la periaj, pentru a evita spălarea dinților de pe dinți, deoarece acest lucru reduce efectele benefice ale fluorului din pasta de dinți.

Lacul cu fluor

Lacul fluor poate fi aplicat atât la dinții bebelușilor, cât și la dinții adulți de către un dentist. Procedeul presupune vopsirea unui lac care conține niveluri ridicate de fluor pe suprafața dintelui la fiecare 6 luni pentru a preveni degradarea. Funcționează prin întărirea smalțului dinților, făcându-l mai rezistent la descompunere.

Începând cu vârsta de 3 ani, copiilor trebuie să li se ofere tratament de lac cu fluor cel puțin de două ori pe an. Lacul fluor ar trebui să fie oferit de 2 sau mai multe ori pe an pentru copiii de toate vârstele cu carie dentară sau pentru cei cu risc ridicat de dezvoltare.

Întrebați medicul dentist despre lac de fluor. Găsește un medic stomatolog lângă tine .

Fluorizarea apei comunitare

Cele mai multe rezerve de apă conțin o parte de fluor și la începutul secolului XX, s-a constatat că nivelurile de cariile dinților sunt asociate cu nivelurile de fluor din apa potabilă.

Acest lucru a dus la introducerea de scheme de adăugare a fluorului la rezervele de apă pentru a îmbunătăți sănătatea dentară.

Schemele comunitare de fluorizare a apei au funcționat mai mult de 70 de ani; prima schemă a fost introdusă în SUA în 1945. Prima schemă de fond a Regatului Unit a fost instituită la Birmingham în 1964.

Fluorizarea apei comunitare în Anglia

Aproximativ 5,8 milioane de oameni din Anglia primesc apă fluorată. Acest lucru înseamnă că fluorura a fost adăugată pentru a-l duce la aproximativ 1 mg de fluor pe litru de apă, ceea ce este un nivel găsit pentru a reduce nivelul cariilor dentare.

Decizia privind adăugarea de fluor în alimentarea cu apă este luată de autoritățile locale individuale. Domeniile în care există în prezent scheme de fluorizare a apei includ părți din:

  • West Midlands
  • nord-est
  • East Midlands
  • Estul Angliei
  • Vestul de Nord
  • Yorkshire și Humber

În unele părți ale țării, cum ar fi unele părți din Nord-Estul și Midlands, aprovizionarea cu apă publică conține în mod natural un nivel de fluor care este similar cu cel observat în scheme. Unele rezerve private de apă conțin mai mult decât această cantitate.

Furnizorul dvs. local de apă ar trebui să vă poată spune cât de mult fluor este în aprovizionarea cu apă și dacă este adăugat. Majoritatea companiilor au o facilitate online unde puteți utiliza codul poștal pentru a verifica apa din zona dvs.

Ce cercetări au fost efectuate?

În ultimii 50 de ani, au existat mai multe recenzii privind siguranța și eficacitatea schemelor de fluorizare a apei.

Recenziile recente recente care au fost efectuate includ:

În general, aceste recenzii au descoperit că fluorizarea apei pare să contribuie la reducerea nivelului de cariție a dinților și nu pare a fi asociată cu riscuri semnificative pentru sănătate.

Este fluor în siguranță?

Au existat câteva îngrijorări cu privire la faptul că fluorura poate fi legată de o varietate de condiții de sănătate. Revizuirile riscurilor nu au găsit până în prezent nicio dovadă convingătoare care să susțină aceste preocupări.

Cu toate acestea, o afecțiune numită fluoroză dentară poate apărea uneori dacă dinții unui copil sunt expuși la prea mult fluor atunci când se dezvoltă. Citiți mai multe despre îngrijirea dinților copiilor și îngrijirea dinților copilului .

Fluoroza dentară ușoară poate fi văzută ca niște linii albe perlate foarte fine sau care zboară pe suprafața dinților. Fluoroza severă poate provoca smulgerea sau decolorarea smalțului dintelui.

Nu este neobișnuit în Marea Britanie ca fluoroza să fie suficient de severă pentru a afecta serios aspectul dinților. Acest lucru se datorează faptului că nivelurile de fluor din apă sunt monitorizate cu atenție de Inspectoratul de Apă Potabilă (DWI) și ajustate, dacă este necesar.